Visszavágtak Tiffán Zsoltnak a harkányiak

Visszavágtak Tiffán Zsoltnak a harkányiak

Helyi - szerző: GR

Tiffán Zsoltnak nincs erkölcsi alapja arra, hogy őket bírálja, nekik ugyanis nincs etikailag vitatható ügyük, nyilatkozták lapunknak a harkányi képviselők.

DUNÁNTÚLI NAPLÓ | Beszámoltunk arról, hogy Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a párt baranyai elnöke, az ünnep előtti harkányi közmeghallgatáson felolvasott levélben azt mondta, hogy bizonyos harkányi képviselők „egyéni gazdasági érdekeiknek, belső sumákolásaiknak” rendelik alá a város létét és jövőjét.

– Tiffán Zsolt minket bíráló szavait otromba gyalázkodásnak minősítjük, visszautasítjuk. Durván elferdíti a valóságot úgy, hogy közben ő maga okolható leginkább a kialakult helyzetért – nyilatkozták lapunknak válaszul a képviselők.

Szerintük az, hogy ma Harkányban nem Fidesz-vezette önkormányzat működik, elsősorban neki „köszönhető”. 2010-ben ugyanis rajta kívül mindenki tudta – és közülük, képviselők közül többen, többször, bizonyíthatóan jelezték is ezt felé –, hogy Harkány bárkit elfogad fideszes polgármesterjelöltként, csak Bédy István volt polgármestert nem. Tiffán jelöltje elbukott.

Az országgyűlési képviselő pedig, talán éppen ezért, úgy tűnik, hogy folyamatosan betart a városnak, vélekedtek. Harkány minden komolyabb pályázatot elbukott, miközben Tiffán Zsolt családjának pincészete 108 milliós pályázati pénzt kapott, ami minimum erkölcsileg kifogásolható.

Ezzel szemben a testület megakadályozta, hogy az időközben Bédyhez hasonlóan önjáróvá vált új polgármester csődöt jelentsen. Megakadályozta, hogy a polgármester és Tiffán által is nyíltan támogatott, Siklóson konkurens fürdőt üzemeltető vállalkozó esetleg visszafordíthatatlan károkat okozzon a harkányi fürdőben azáltal, hogy szakmai berkekben nevetségesnek tartott tervet valósítson meg. Úgy vélik, hogy ez utóbbi történet miatt kellett mennie Horváth Tamásnak, aki itt harkányiként szembe mert fordulni a „hatalommal”.

Az az országgyűlési képviselő, aki a testület által írt, segítségkérő hivatalos levélre még csak nem is válaszol, ne bíráljon senkit – jelentették ki. A harkányi képviselők bölcs dolognak tartanák, ha Tiffán inkább azzal foglalkozna, ami egy országgyűlési képviselő dolga, képviselni az őt hatalomhoz juttató választók érdekeit, például Harkányban, ahol 2010-ben ő is, s pártja is toronymagasan győzött.

Tiffán Zsolt szerint a képviselők csúsztatnak

A megújult harkányi Fidesznek a sorsdöntő helyzetre tekintettel most a jelennel és a jövővel kell foglalkoznia, ezzel együtt nemet kell mondania az elmúlt két évet jellemző önsorsrontó politizálásra, közölte Tiffán Zsolt. Az országgyűlési képviselő biztos abban, hogy az önkormányzati képviselők választása lehetőséget teremt a megújulásra.

Nem kívánnak a lemondott harkányi képviselő-testület tagjainak csúsztatásoktól hemzsegő felvetéseire válaszolni, a kérdéseket önmaguknak kell feltenniük. Hozzátette: „mi kizárólag a harkányi polgárok kérdéseire és véleményére vagyunk kíváncsiak, arra készülünk, hogy hosszú távú kiegyezést kössünk a harkányiakkal”.

(2013. január 14.  Babos Attila, Dunántúli Napló)