Ne szokja meg, ez sem marad örökké így

Helyi - szerző: HH

Elmozdulhat a patthelyzetről a belvárosi torzó ügye. Az ingatlan tulajdonjoga egyértelműen az önkormányzatot illeti. A vita most azon folyik, hogy – esetlegesen jogalap nélküli gazdagodás jogcímen – ki kerüljön kifizetésre: a beruházót felszámoló követeléskezelő cég, vagy az egykori alvállalkozó.

 

 

A jogi dolgokat lezártuk, a telek helyzete rendeződött – tájékoztatta lapunkat Baksai Tamás, Harkány polgármestere.

 

Több, párhuzamosan futó pert követően egyértelműen elmondható, hogy a harkányi önkormányzaté annak a Kossuth Lajos utcai teleknek a tulajdonjoga, amin évek óta áll a félkész épület. A beruházást végző Harkány-Immo Kft. évekkel korábban megszüntette működését, a felszámolási eljárásból is kihagyott, de ki sem fizetett Magyar-bau alvállalkozó ügye pedig egy budapesti követeléskezelő kezében van. Vele előrehaladott tárgyalásokat folytat az önkormányzat – jelezte a polgármester.

 

Jogilag a félkész épület is az önkormányzat tulajdonát képezi, aki ugyan értékesíthetné egy most rögzített állapotfelmérés és értékjavaslat alapján, de az a felmerült követelések várhatóan mihamarabbi tisztázása előtt újabb évekig húzódó, meddőséget eredményező vitás helyzethez vezetne.

 

A polgármester úgy véli: több év után reális időn belül komoly eséllyel végleg rendeződhet a félkész épület ügye, amit értékesíteni szeretnének majd – lehetőség szerint immáron garanciát kapva az épület tényleges befejezésére.