Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Már hetente kétszer viszik el a szemetet

Áprilistól szeptember utolsó hetéig a nyári hulladékszállítás rendje lép életbe a Dél-Komnál, így a harkányi utcckról is hetente kétszer viszik el a szemetet.

Tíz plusz egy dolog, amit mindenképpen látnod kell, ha Harkányban nyaralsz

Egy kicsit segítünk összerakni azt a néhány napot vagy hetet, amit Harkányban töltesz. Új vendégként nincs nehéz dolgunk, ha pedig visszatérő látogató vagy e mediterránnak mondott városkában, akkor is biztos, hogy tudunk újat mondani.

Harkányi óvónők készítik a helyiek szájmaszkjait

A boltokban komoly hiánycikknek számító szájmaszkokat varrnak a harkányi óvónők. A bevizsgált anyagból folyamatosan készülő védőeszközök a lakosság közt lesznek kiosztva a fertőzés veszélyének leginkább kitett csoportok szerinti sorrendben.

Olcsón mérik a fekete valutázást Harkányban

Évtizedek óta büntetlenül váltják a valutát a legálisan működő helyiség mellett a harkányi piacon. Szeptemberben ugyan eljárás indult egy személy ellen, de csak egy kisebb büntetés lett a vége.

Egy csöpp figyelemmel is óriási segítséget nyújthatunk – a főszerkesztő jegyzete

Akár túlzónak tartjuk az óvintézkedéseket, akár egyetértünk velük, a március végére kialakult szélsőséges helyzet mindenképp sajátos szemléletmódot kíván meg embertársainkkal szemben. Az ilyenkor mutatott törődés nem üres gesztus szomszédaink, ismerőseink felé, sok esetben komoly segítséget jelenthet.

Karantén előtt: van ám egy harkányi kilátó

Elfeledett kis helyhez lehet elérni a Tenkes csárda mögötti útról letérve. A Harkány és Csarnóta közötti Kopasz-hegyi kilátóhoz nem vezet jó érzéssel ajánlható autóút, a feljutáshoz bizony rá kell szánni fél órát.

Öt karantén van Harkányban, fertőzöttről nem tudni

Elmarad a tavaszi lomtalanítás, hétfőtől indul az idősek ellátása – egyebek mellett erről, és a koronavírussal kapcsolatos harkányi eseményekről számolt be Baksai Tamás. Harkány polgármestere leszögezte: nem tudni fertőzött személyről a városban.

Felfüggesztik a fizető parkolást, szüneteltethetnek a piacosok

A fizető parkolásról és a piacos bérleti szerződések szüneteltetéséről döntött Baksai Tamás. Harkány polgármesterének a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban hozott intézkedései március 20-tól lépnek hatályba és visszavonásig érvényesek.

Csak rendkívüli helyzetben alakulna karanténkórházzá a Baranya Hotel

Mint korábban beszámoltunk róla, az új tulajdonos, a Stelius Befektetési Zrt. a koronavírus elleni védekezésre ajánlotta fel a Baranya hotelt az operatív törzs számára.   Az elképzelés szerint a 105 szobás ingatlanban karanténkórházat alakíthatnának ki, ám a jelzés értékű felajánlás nem jelenti azt, hogy ez meg is fog történni. Mint ugyanis a cég lapunknak megerősítette, [...]

A hetven év felettiekről gondoskodik az önkormányzat – részletek

A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet kapcsán a kormány meghozta a 70 év feletti polgárok ellátására és gondoskodására vonatkozó előírásokat.

Karanténkórháznak ajánlották fel az egyik harkányi hotelt

Az új tulajdonos a koronavírus elleni harcra ajánlotta fel a 105 szobás Baranya hotelt az operatív törzs számára. Nagy Elek, a Stelius Befektetési Zrt. igazgatótanácsának elnöke szerint a harkányi szállót karanténkórháznak lehetne használni.

Koronavírus – bezár a harkányi fürdő is

A Harkányi Gyógyfürdő igazgatósága az új koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetre való tekintettel a fertőzés lehetséges kockázatának csökkentése érdekében a fürdő bezárása mellett döntött.

Baksai Tamás: nem tudni harkányi fertőzöttről

Koronavírus fertőzéssel Harkányi lakos nem érintett és karanténban jelenleg nincs harkányi állampolgár – szögezte le Baksai Endre Tamás.

Nincs gond a digitális tanrenddel

A kormány határozatának értelmében a koronavírus-járvány miatt a diákok nem mehetnek be az iskolákba. Az oktatást elektronikus úton kell megoldani.

Szűk körben hajtottak főt Harkányban is

Egyéni koszorúzás mellett hajtottak főt a városvezetők az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt. A városi és kisebbségi önkormányzatok a református egyháznál lévő Munkácsy Albert emléktáblánál valamint a terehegyi temetőben Kovács Antal sírjánál helyezték el koszorúikat.