Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Hónapokkal előrébb jár a téli strand építése, januárban víz lehet a medencékben

Befejeződtek a szerkezeti munkák, és kezdetét vette a több mint 160 ezer csempe felhelyezése a harkányi fürdő megújuló csarnokában. A hajdan fedett medence főbb gépészeti berendezései már a helyükön vannak, a tesztüzem akár januárban indulhat is.

Migránsokat fogtak a harkányi buszmegállóban

Szombat reggel két migránst találtak a harkányi buszmegállóban. A papírmunka megkezdődött, jónéhány óra múlva a horvát hatóságok problémája lesz a két papír nélküli férfi.

Ideiglenes váró kerül a kórház, és hamarosan a rendelők elé is

Az épületek előtti várakozást könnyítik meg azok a sátrak és konténerek, melyeket a védelmi bizottságok által a honvédség állít a kórház és hamarosan az egészségház elé.

Mentőhelikopter szállt le Harkányban

Mentőhelikopter szállt le nem sokkal 13 óra előtt Harkányban, az új üdülőtelep középső zöld területére – jelezte több olvasónk is. A gép ezúttal egy sérülthöz érkezett.

Tourinform iroda építésére nyert pályázatot Harkány

Tourinform iroda építésére nyert pályázatot a művelődési ház. Az országszerte egységes arculatalapján kialakított mobil ház a muslinca sor egykori épületének helyre kerül majd.

Vízrendszer – időzített bombán ülünk?

Egyre gyakrabban és egyre többször van gond a vezetékes vízzel – írja olvasónk a vasárnapi, szokottnál is jobban elhúzódó nyomásprobléma nyomán. Mint megjegyzi, a napokban Harkány határában eltörő főnyomócső csak egy a hetente jelentkező problémák közül.

Saját készletből is biztosítja a szociális tűzifaprogramot Harkány

Harkány a lakosságszáma miatt – mivel az átlépte az ötezer főt – nem igényelhet szociális célú tűzifa támogatást az államtól. Erre Baksai Tamás mutatott rá a közmeghallgatáson. A város polgármestere leszögezte, a rászorulók idén is kapnak támogatást, amit az önkormányzat saját készletéből biztosít.

Változott a külterületi tűzgyújtás szabálya

Míg korábban az Országos Tűzvédelmi Szabályzat határozta meg a külterületeken való tűzgyújtás szabályait, ez mostanra megváltozott és alapvetően tilos. Az engedély, vagyis az ezt lehetővé tevő rendelet meghozatala önkormányzati hatáskörbe van utalva.

Tesztüzemre már idén is kinyithat a pavilon

A Zsigmondy sétány felújítását követően a fürdő bejárata közelében építették fel annak az ivópavilonnak a mását, mely egy évszázada is ott állt.

Horváth Andrea: a szabadság útja Istenhez vezet

Ma a szabadságról úgy gondolkodunk, hogy abból hiányzik Isten, hiányzik a közösség és a kapcsolat. A szabadság útjai sokszor magunkhoz vezetnek vissza – mondta Horváth Andrea az aradi vértanúk megemlékezésén.

Gyerek nézett szembe a betörővel – betöréssorozat kezdődött Harkányban?

Több helyre is betörtek azonos módszerrel az elmúlt hónap elején – jelezték helybéliek. A tolvajok a Táncsics Mihály utca sportpálya felőli részén legalább három házban jártak, mintegy semmibe véve a javuló közbiztonságra utaló statisztikákat.

A harkányi gyógykultúra előtt tisztelegtek

Egy éve döntött arról a kórház vezetése, hogy Batthyány Lajos halálának évfordulóján megemlékeznek arról, hogy 1828-ban Batthyány Antal életre hívta az első harkányi gyógyszállót, mely ma a kórház emléktáblának is helyt adó szárnya – emlékeztetett dr. Péter Iván a hétfő délelőtti ünnepségen.

Jóváhagyták a művelődési ház névváltoztatását

Mint korábban beszámoltunk róla, a megváltozott jogszabályi háttér miatt névváltoztatásra kényszerül a művelődési házat, Tourinform irodát, a sportcsarnokot és a terehegyi faluházat is üzemeltető Harkány Városi Könyvtár, Kulturális-és Sport Központ.

Harkány is csatlakozott – a lányok rózsaszín, a fiúk kék zászlót kapnak

Harkány önkormányzata is csatlakozott ahhoz a 2011-ben indított mozgalomhoz, mely után közintézmények és magánházak egyaránt zászlót tűznek ki, ha újszülött érkezik. A lányok rózsaszínű, a fiúk kék zászlót kapnak.

Rendhagyó módon köszöntik a szépkorúakat

Október elseje a szépkorúak világnapja. Az idei évben rendhagyó módon köszöntik Harkányban őket, a vírushelyzet ugyanis nem teszi lehetővé a szokásos évi rendezvény megtartását.