Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Kezdődik az adventi koncertsorozat

Szombaton 17 órakor veszi kezdetét a Zsigmondy sétányon Harkány adventi rendezvénysorozata. A sétányon minden nap üzemelő korcsolyapálya és 18 órakor kezdődő filmek mellett szombatonként koncertek is várják a vendégeket.

Játszótér és fitneszpark építésére nyert támogatást Harkány

Harkány 16,5 millió forintos támogatást nyert játszótér és szabadtéri fitneszpark építésére – derül ki a péntek éjjel megjelent Magyar Közlönyből.

Idén még egyszer elviszik a zöldhulladékot

Az elhúzódó őszi időjárás nem egy ház, nyaraló tulajdonosának adott lehetőséget a kései kerti munkavégzésre. A levágott ágakat, lenyírt füvet, vagy a novemberben lehulló lombot azonban nem kell tavaszig kerülgetni.

Látványterveken mutatjuk be a fürdőfejlesztés következő ütemét!

A kedd esti közmeghallgatáson bemutatták a fürdő fejlesztésének következő ütemét. A tervek a hullám- és mediterrán medencét valamint az új kabinsort is tartalmazzák, de említésre került egy szálloda és új főbejárat is.

Ingyenes lesz az ünnepi időszakban a parkolás

Nem kell fizetni a parkolásért Harkány díjfizetős zónáiban az év végi ünnepek alatt és a köztes időszakban – döntött a város képviselő-testülete legutóbbi ülésén.   A díjmentes időszak december 24-től 31-ig tart, így a két ünnep között sem kell aprót dobálni az automatákba vagy az bérletet tenni a szélvédő mögé. A kedvezmény a város egész [...]

Hamarosank érkezik a mikulás a harkányi gyerekekhez

Idén is nyakába veszi a várost a mikulás és számos segédje, hogy apró meglepetéssel kedveskedjen Harkány gyermekeinek. Az ősz szakállú, piros ruhás apó december ötödikén 17 órától érkezik a legfeljebb általános iskolás korú gyermekekhez.

Bekapcsolták az első gyertyát Harkányban

Meggyújtották a harkányi katolikus templom előtt felállított koszorú első gyertyáját. Az ünnepi aktusra már advent előtt, szombat délután sor került.

A szovjet kényszermunkára elhurcoltakra emlékezett a nemzetiségi önkormányzat

A második világháború után szovjet kényszermunkára tömegesen elhurcolt magyarországi német áldozatokról emlékezett meg a Harkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat csütörtök este annak az emléktáblának a felavatásával, melynek a katolikus templom mellett felállított kereszt talapzata ad otthont.

HWR: zajlik az átadás, a teljes üdülőtelepen elérhető lesz a hálózat

Mint az ország szinte minden pontján, Harkányban is régóta húzódik a Szupergyors Internet Program (SZIP). Ennek egyik oka a különböző engedélyezési folyamatok mellett a szükséges infrastruktúra, különböző gerinchálózatok párhuzamosan zajló építési munkálataira, valamint a szakemberhiányra vezethető vissza.

Felkészülten várja Harkány az új fejlesztési ciklust

A most indult, 2021-2027 közötti uniós pályázati ciklus nem éri felkészületlenül Harkányt. Az elképzelésekről, pályázati lehetőségekről és az azzal kapcsolatos várakozásokról Baksai Endre Tamással, a város polgármesterével beszélgettünk.

Megszűnt a Vidanet helyi ügyfélszolgálati irodája

Bezárta harkányi ügyfélszolgálati irodáját a Vidanet. A helyben kábeltelevízió- internet- és telefonszolgáltatást nyújtó cég az árain is emel.

Felállították a város karácsonyfáját

Kedd délelőtt felállították a művelődési ház előtti téren a város karácsonyfáját, mely hamarosan ünnepi díszekbe is öltözik, valamint hamarosan megkapja a díszkivilágítást is.

Oltási akcióhét: Harkányban is lesz oltópont

Hétfőn kezdődik az oltási akcióhét, amikor minden nap 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben előzetes jelentkezés nélkül lehet beadatni a koronavírus elleni védőoltást.

Rövidhír: kitűzték a közmeghallgatás időpontját

November 30-án, kedden tartja Harkány képviselő-testülete az éves közmeghallgatást. A 17 órakor kezdődő fórumnak a művelődési ház ad otthont.

Ezt a harmincegynéhány filmet vetítik a szabadtéri színpadnál

A korcsolyapálya mellett advent időszakában filmek is peregnek a Zsigmondy sétányon. A tervek szerint 32 témába vágó alkotást vetítenek. A karácsonyi témájú filmek sorában animációs és hagyományos film is megtalálható, valamint több értelemben véve klasszikusuk is a listára kerültek.