Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Tavasszal már az új piacon árulhatnak

Az ütemterv szerint halad, így január végével jelenti készre a kivitelező az őstermelői piac felújítását, a tavaszi hónapokra pedig már az árusok is beköltözhetnek.

Folyamatos a tűzifa kiszállítása a rászorulóknak

Folyamatos a szociális alapon igényelt tűzifa kiszállítása – tájékoztatta lapunkat Remmert Ferenc. Mint Harkány alpolgármestere részletezte, a 80 köbméter állami támogatásból beszerzett tüzelőre eddig több mint hatvan háztartás jelentkezett.

Baksai Tamás: évről évre növekszik Harkány tartaléka

Magabiztos költségvetés, növekvő tartalékok és határozott ütemterv – ezek jellemzik a város idei költségvetése körül felmerülő kérdéseket, melyről Harkány polgármestere, Baksai Tamás beszélt.

Programnaptár: nem engednek a színvonalból

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan októberben kezdték összeállítani a 2020-as rendezvénynaptárt. A programok váza idén több mint hatvan eseményt sorakoztat fel, melyek rendjét a város képviselő-testülete is támogatta.

Jegesedés okozott áramszünetet a régióban

Harkányban és Siklóson is kellemetlenséget okozott több áramszünet, melyeket a Siklós közeli berendezések jegesedése okozott. A csütörtök déli áramkimaradások miatt a harkányi postán üzemszünetet kellett elrendelni.

Gyorshír: több mint hatvan esemény szerepel az idei programnaptárban

Hatvannál is több rendezvény szerepel abban a programnaptárban, melyet legutóbbi ülésén fogadott el a város képviselő-testülete. 

Marad a retró – nem tervezik felújítani a harkányi postát

Nem terveznek felújítást a hetvenes éveket igencsak megkopva idéző harkányi postafiókban – derül ki a vállalat elképzeléseiből. Döntésüket szakmai alapokra helyezve sem részletezték, a kérdést pedig évekkel elodázták.

Az úszókért rendeznek jótékonysági bált

Jótékonysági bált szervez a szülői munkaközösség a Harkányi Diák Sport Egyesület (HDSE) fiatal úszói számára. A január 11-én tartott rendezvénynek a művelődési ház ad otthont.

Viharos szél adott munkát a tűzoltóknak

Viharos erejű széllökések érkeztek vasárnap, mely miatt többször is Harkányba kellett látogatniuk a siklósi tűzoltóknak.

Késeket, villákat és kanalakat is lopott volna egy aggastyán

Nem kisebb bűncselekményt göngyölített fel a rendőrség, mint egy evőeszközöket lopni akaró nyugdíjas kézre kerítését. A napi jó hír egy 77 éves aggastyánról szól, aki bőröndjébe pakolta a késeket, villákat, kanalakat.

Közzétette a fürdő az új jegyárakat

Közzétette a gyógyfürdő a következő esztendőre vonatkozó jegyárait. Az átlagosan 15 százalékos emelés valamennyi kategóriát érinti.

Leégett egy ház a víkendtelepen

A Barátság utcában csaptak fel a lángok szerda kora reggel. A hozzávetőlegesen nyolcvan négyzetméteres kétszintes ház teljesen használhatatlanná vált egy felelőtlenül égetett gyertya miatt.

Nem lesz Tesla utca Harkányban

Nemzeti ikonjuk, Nikola Tesla feltalálóról nevezne el közterületet a harkányi szerb nemzetiség – jelezték kérvényükben az önkormányzat felé. 

Újra lesz kedvezményes belépő a téli időszakban

Jövő év első téli időszakában is kedvezményes jeggyel látogathatják harkányi lakosok a fürdőt – döntött a város képviselő-testülete szerda délutáni ülésén.

Az önkormányzati ösztöndíjprogram nyerteseit köszöntötték

Aláírták támogatási megállapodásaikat az Esély Otthon ösztöndíjprogram kezdeményezettjei hétfő este az önkormányzat dísztermében. Ezúttal tízen nyertek azon a pályázaton, mely Harkányhoz köti az itt lakó, vagy ide települő, itt vállalkozó fiatalokat.