Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Évkezdési támogatással segít az önkormányzat

Szeptemberben lehet igényelni a Harkányban lakó bölcsis, ovis, illetve általános-, valamint középiskolás diák után az évkezdési támogatást. A gyermekenként ötezer forint értékű juttatás vissza nem térítendő, célja a nevelési- és tanévkezdés segítése.

Megnyitott az őstermelői piac

Megérkeztek a szükséges engedélyek, így megkezdhette működését Harkányban a felújított termelői piac.

Újabb baleset történt a piac bejáratánál

Hétfő délelőtt fél tizenegy előtt néhány perccel egy Citroen egyterű egy Volkswagen kombi hátuljának ütközött Harkányban, az Ady Endre utcán. A sérült hölgyet kórházba szállítják. 

Baleset történt a Kossuth Lajos utca szervizútján (frissítve 18:27)

Vasárnap délután 16 óra előtt baleset történt Harkányban, a Kossuth Lajos utca egyik szervizútján egy társasház udvarához vezető szakaszon.

Felülvizsgálták az ötcsillagos minősítést

A féléves felülvizsgálatot követően megerősítették a harkányi fürdőnek korábban mindkét kategóriában is a legmagasabb minősítéssel adott Nemzeti Tanúsító Védjegyet. 

Mostantól minden vetítés fél kilenckor kezdődik

Július utolsó vetítésétől kezdve minden szabadtéri mozi fél kilenckor kezdődik. A nyár hátralevő részében tartott féltucat vetítés helyszíne a szabadtéri színpad.

Motorost ütöttek el a piac bejáratánál

Kedd délelőtt fél kilenckor egy Siklós felől érkező motoros és egy piac mellé bekanyarodó személyautó ütközött az Ady Endre utca elején Harkányban.

A kerékpárkölcsönzőket ellenőrzik Harkányban

A biciklikölcsönzőket veszik sorba Harkányban is a NAV Baranya megyei munkatársai, miközben a megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Nincsenek szavak – elhunyt Lantos István

Megdöbbenéssel értesültünk róla, hogy szombaton elhunyt Lantos István. Pisti bácsi, óriási űrt hagysz magad után, hiányozni fogsz.        

Hatalmas részt harapott Harkány a Kisfaludy pályázatból

A megye pályázatainak mintegy negyedét harkányiak nyerték el – derül ki a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. Új Harkányi Híreknek adott válaszából. A helyi szálláshelyek harmada újulhat meg.

A nemzetiségi estek miatt augusztusban sorakoznak fel a legjobb filmek

Horvát és német estekkel készülnek a nemzetiségek Harkányban. A július 25-i és augusztus elsejei szombatok rendezvényei a Zsigmondy sétány szabadtéri színpadjain lesznek megtartva 19 illetve 18 órától.

Változik a piac nyitva tartása, enyhítés jön az őstermelői részen

Augusztus elsejétől változik a piac nyitva tartási rendje, vele együtt pedig a nyári és téli időszak is.

Nem is harkányi volt a hétfőn elfogott rabló

Kisebb bűncselekmények, vétségek miatt már korábban is a hatóságok látókörébe került az a férfi, akit a siklósi, majd a pécsi rablás elkövetésével gyanúsítanak.

Harkányi férfi rabolt Siklóson, majd Pécsen is – videóval

Jászapátiban elfogták azt a férfit, aki múlt héten kirabolta a siklósi, majd a pécsi élelmiszerboltot. A tettes egy 43 éves harkányi lakos, mindkét bűncselekményt beismerte.

A főutcát járják végig a navosok

Hétfőn Harkányba érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, ahol a Kossuth Lajos utcai vendéglátóhelyeken tartanak ellenőrzést.