Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Utcanévtábláktól a vízelvezetésig adnak munkát a téli hónapok

Zajlanak a téli, ütemezett munkák Harkányban. A számos kisebb javítás mellett folytatódik a vízelvezetés kiépítése, ahol pedig szükséges a fákat is cserélik vagy fiatalítják. A rozsdás utcanévtáblák helyére újak kerülnek, és az utak kisebb hibáira is folt kerül.   Városszerte zajlik az utcanévtáblák cseréje. Az elhasználódott, megrongálódott jelzések új fényvisszaverős felülettel és feliratokkal lesznek ellátva, [...]

Meghalt Vasas Csaba

Elhunyt Vasas Csaba. Harkány egykori rendezvényszervezője, a térség ikonikus alakja pénteken lett rosszul, szombaton kórházban érte a halál. 67 éves volt.

Nincs jó hírünk az üdülőtelepen internetezőknek

Egyre többen költöznek az üdülőtelepekre, így egyre gyakrabban hangzik el a kérdés is, vajon elérhető-e gyorsabb internet és kábeltelevízió a város egyik legnagyobb városrészében. A helyben lévő ismert szolgáltatók között ennek jártunk utána.

Hónap végén járnak le a kedvezményes parkolóbérletek

Hónap végéig érvényesek a helyieknek szóló ingyenes és a kedvezménnyel vásárolható parkolóbérletek, valamint már kiválthatóak az idei jogosultságok – hívja fel a figyelmet Márton Béla.

Baleset történt az Ady Endre utcában

Baleset történt csütörtök reggel az Ady Endre utcában. A kórházzal szemben lévő kijelölt gyalogátkelőhelynél hét óra után egy gyalogost ütöttek el. 

Az elhurcolt magyarországi németekre emlékeznek a táblával

A magyarországi németek elhurcolásának hetvenötödik évfordulóján avatott emléktáblát a Harkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat a római katolikus plébánia kertjében kedd este.

Márton Béla: a téli strandolással bővülhet a város vendégköre

Hogyan értékeli a 2020-as évet, annak tükrében, hogy a koronavírus jócskán átírt minden forgatókönyvet? Márton Béla képviselő válaszol.

Éva Ferenc: bízom benne, 21 nyerő szám lesz Harkánynak is

Optimista emberként bízom abban, hogy a járvány által okozott rendkívüli helyzet mielőbb befejeződik – vallja Éva Ferenc. Hozzáteszi: az elmaradt vagy megkezdett programok, felújítások, beruházások sikeresen megvalósulhatnak.

Monostori Zsolt: a fürdő nemzetközi szinten is megállja majd a helyét

A tavalyi év sokak számára másképp alakult, mint ahogy azt gondolták – emlékeztet Monostori Zsolt. A képviselő 2020-as esztendőt áttekintve válaszolt.

Gellén Antal: a vírushelyzet miatt napi szintű az újratervezés

A tavalyi volt az első éve képviselőként. Amikor elindult a választásokon, erre számított? Gellén Antal képviselő válaszol.

Remmert Ferenc: folyamatosan készülünk a vírushelyzet utáni időszakra

Az elmúlt év a koronavírus miatt jelentős változásokat hozott mindannyiunk életében. Hogyan értékeli az évet? Remmert Ferenc alpolgármester válaszol.

Mérőkocsi jön, nem találják a hibát – havazás is nehezíti a közlekedést

Napok óta sötétség van a Kossuth Lajos utca elején. A hiba a föld alatt van, de elhárítani nem olyan egyszerű, így továbbra is fokozott figyelemmel kell közlekedni.     Felváltva világítanak a lámpák – vagy épp sötét mind – a körforgalom környezetében. A hibát egy föld alatti kábelszakadás okozza, ed a szakemberek az elmúlt napokban [...]

Hosszúné Dávid Éva Margit: maradt bennem hiányérzet

2020 a koronavírus kapcsán fog bekerülni a történelembe, pedig számos más tervvel és megvalósításra váró ötlettel indult az idei év. Mi az, amit sikerült teljesíteni? Hosszúné Dávid Éva Margit alpolgármester válaszol.

Baksai Tamás: ahogy nyitni lehet nyitni kell, ez Harkány esetében nem kérdés

Az egységes teherviselés kialakítása is szempont volt a város következő időszakát meghatározó költségvetés elkészítésekor, így a már elkezdett folyamatok mellett új lépcsőfokok is megjelennek Harkány gazdasági programjában. Szokásos évértékelő interjúnk során Baksai Endre Tamást, a város polgármesterét kérdeztük.

Megérkezett a szemétszállítás idei rendje

Közreadta a Dél-Kom a 2021-es szemétszállítási rendet, melyből kiderül, mikortól viszik el hetente kétszer a szemetet, a szelektív- és zöldhulladékot valamint meghatározták a tavaszi és őszi lomtalanítás időpontjait is.