Kezdőlap » Összes cikk » Mikroszkóp » Gyorshír

Nézted már a lottószámokat?

Nem volt ötös a 42. játékhéten sem a lottón, így a jövő hétvégéig 1,727 milliárdról lehet álmodozni. Egyetlen számra 24 játékos volt a gondtalan élettől, de végül csak 1,8 milliót tehetnek el.     Három számot 19 ezerért kétezerötszázan találtak el, kettese 72 ezer bizakodónak volt, ők 1.715 forintot nyertek.   A Joker 065937, ami [...]

Rossz idő várható, változott az ünnepség helyszíne

A várható időjárásra való tekintettel az október 22-én megrendezésre kerülő önkormányzati ünnepség a művelődési házban lesz megtartva – közölték a szervezők.   Az ’56-os hősök előtt pénteken 17 órától tiszteleg Harkány a művelődési házban, ahol Baksai Endre Tamás, a város polgármesterének ünnepi beszédét követően a helyi iskolások adják elő műsorukat. Ezt követően a művelődési házból [...]

Virágvásár októberben? Simán: árvácskavásárt tart a Városgazdálkodás

Hétvégén – pénteken és szombaton – a harkányi őstermelői piacon kínálja megvételre saját nevelésű árvácskáit a Harkányi Városgazdálkodási Zrt.   A 7×7-es cserépben lévő kisebb egyedek darabonként 180, míg a 9×9-es tárolóban lévők 200 forintos darabáron költözhetnek a kertekbe.   Az úgynevezett nagyfejű árvácskák mellé tanács is jár péntek délután és szombat délelőtt: a Városgazdálkodás [...]

Hiba – elment egy fázis, nincs áram egyes területeken

Az egyik transzformátornál fél tizenegy előtt keletkezett hiba miatt nincs áram Harkány egyes várossrészeiben.   A meghibásodás – melynek elhárítása folyamatban van – csak egy fázist érint, így vannak háztartások, melynek egyes részeiben nem tapasztalható az áramkimaradás.   friss | fél kettő után a szolgáltatás helyreállt.      

Bejelzett a tűzjelző

Hétfő délután negyed öt magasságában bejelzett a Forrás Panzió tűzjelzője. A siklósi tűzoltók pillanatok alatt kiérkeztek, de nem akadt munkájuk – a jelzés tévesnek bizonyult.      0-24h  Az esetről olvasónk értesített bennünket. Ha ön is lát valamit, írhat a Facebookon, elektronikus levelét az info@harkanyihirek.hu címen várjuk, SMS-t a 06/70/608-46-30 számon fogadunk. Adatait minden esetben [...]

Foci – még nem szerzett pontot Harkány felnőtt csapata

Ötödik fordulóját tudja maga mögött a labdarúgók megyei bajnokságának első osztálya, melyben Harkány még nem jegyez pontot.   Harkány a megyei első osztály bajnokságának ötödik fordulója után is az egyetlen győzelem nélküli csapatként áll a tabella legutolsó, 15. helyén négy mérkőzéssel a háta mögött.   A város első csapata Szederkény, Kétújfalu, Pécsvárad és Mozsgó ellen [...]

Rövidhír: tisztújító ülést tartott a harkányi Fidesz

Tisztújító ülést tartott a Fidesz harkányi alapszervezete.   Elnöki pozíciójában Remmert Ferencet erősítették meg, az alelnökök sorában Monostori Zsolt és Kiss-Kálmán Éva mellett Hosszúné Dávid Éva is helyet kapott.      

Péntek este leállt a Telenor hálózata

Sem telefonálni, sem mobilnetezni nem lehet 21 óra után a Telenor hálózatán. A hiba országos, az ügyfélszolgálat elérhetetlen.   friss | Negyed tizenegykor a szolgáltatás Harkányban is helyreállt.    

Kiderítettük, miért jelölik fel az üdülőtelepek környékét

Színes vonalak a földön, rikító végű karók – a Siklósi úttól az üdülőtelepek belsejéig vezetnek azok a nyomvonalak, amit a napokban jelöltek fel.     A munkálatok a Telekom megbízásából zajlanak, hamarosan optikai távközlési kábeleket fektetnek le. Megkerestük a vállalatot, hogy megtudjuk, pontosan mit és mikorra fognak elkészíteni, válaszukat oldalunkon tesszük közzé.   A városrészben [...]

Milliók pusztulnak hétfő este

Hétfő este – rossz idő esetén a következő napokon – ismét a szúnyogok ellen ködösítenek Harkányban. Az ismerős hang sötétedés után szólal meg.   Ugyan a permetszer emberre és házi kedvencre nem veszélyes, de a jellegzetes, gázolajra emlékeztető szaga miatt célszerű az ablakokat becsukni és a száradó ruhákat beszedni.      

Ezen a két napon ne menjen könyvtárba, nem lesz áram

Zajlik a művelődési ház villamos hálózatának felújítási munkálata, mely a héten újabb szakaszába ért. Kedden és szerdán épp ezért áramszünet lesz az emeleti részen.   Augusztus 3-án és 4-én a tervezett áramszünet az emeleti helyiségeket érinti, ezért a könyvtár zárva lesz, annak valamennyi szolgáltatása csak csütörtöktől áll vissza a megszokott rendbe.      

Gyorshír: alapítványi fenntartásba kerül a harkányi kórház is

A Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság üzletrészét ingyenesen, nyilvántartási értéken történő átvezetéssel a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő, az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány tulajdonába kell adni – derül ki a kormány legutóbb kihirdetett rendeletéből.      

Padot rongáltak, felvételeken keresik az elkövetőt

Megrongálták a park egyik padját, a véletlen kizárható. Az ülőrész feltehetően hétvégén eltört lécének cseréjéről hamarosan gondoskodik az önkormányzat.     Az ügyben feljelentés született, a térfigyelő kamerák felvételeinek értékelése folyamatban van.      

Csőtörés miatt nincs víz az üdülőtelepen

Mint a szolgáltató jelezte lapunknak, a régi víkendtelepen egy cső tört el csütörtökön, kijavítása már folyamatban van, a szolgáltatás várhatóan 10 óra előtt helyreáll.      

Macska miatt hívták ki a speciális mentőket

A speciális mentőket riasztották Harkányba, ahol egy macska nyávogására lettek figyelmesek a helyiek.   Mivel az állat nem jött ki a gerenda mellől, a Baranya Speciális Mentők Egyesületet beavatkozását kérték. Az állatot végül sikerült kiszabadítani és sérülésmentesen átadni a gazdájának. Kiemelt képünk nem illusztráció.