Kezdőlap » Összes cikk » Mikroszkóp

Igazi kirándulóidő lesz hétvégén

Párás, hűvös hajnalok után napközben 25-27 fok is várható hétvégén. Az esernyőkre nem lesz szükség.

Foci – még nem szerzett pontot Harkány felnőtt csapata

Ötödik fordulóját tudja maga mögött a labdarúgók megyei bajnokságának első osztálya, melyben Harkány még nem jegyez pontot.   Harkány a megyei első osztály bajnokságának ötödik fordulója után is az egyetlen győzelem nélküli csapatként áll a tabella legutolsó, 15. helyén négy mérkőzéssel a háta mögött.   A város első csapata Szederkény, Kétújfalu, Pécsvárad és Mozsgó ellen [...]

Rövidhír: tisztújító ülést tartott a harkányi Fidesz

Tisztújító ülést tartott a Fidesz harkányi alapszervezete.   Elnöki pozíciójában Remmert Ferencet erősítették meg, az alelnökök sorában Monostori Zsolt és Kiss-Kálmán Éva mellett Hosszúné Dávid Éva is helyet kapott.      

Péntek este leállt a Telenor hálózata

Sem telefonálni, sem mobilnetezni nem lehet 21 óra után a Telenor hálózatán. A hiba országos, az ügyfélszolgálat elérhetetlen.   friss | Negyed tizenegykor a szolgáltatás Harkányban is helyreállt.    

Kiderítettük, miért jelölik fel az üdülőtelepek környékét

Színes vonalak a földön, rikító végű karók – a Siklósi úttól az üdülőtelepek belsejéig vezetnek azok a nyomvonalak, amit a napokban jelöltek fel.     A munkálatok a Telekom megbízásából zajlanak, hamarosan optikai távközlési kábeleket fektetnek le. Megkerestük a vállalatot, hogy megtudjuk, pontosan mit és mikorra fognak elkészíteni, válaszukat oldalunkon tesszük közzé.   A városrészben [...]

Nem változik meg az élete, de négyese még lehet!

Nem volt a 33. játékhéten ötös a lottón, így a jövő héten 555 millió reményében lehet befizetni a bolondok adóját. A 25 darab négyes egyesével 1,6 milliót ér.     Három számot 21 ezerért 2.160 szelvényen találtak el, kettese 61 ezer bizakodónak volt, de ők csak 1.945 forintot nyertek.   A Joker 256363, ami egy [...]

Milliók pusztulnak hétfő este

Hétfő este – rossz idő esetén a következő napokon – ismét a szúnyogok ellen ködösítenek Harkányban. Az ismerős hang sötétedés után szólal meg.   Ugyan a permetszer emberre és házi kedvencre nem veszélyes, de a jellegzetes, gázolajra emlékeztető szaga miatt célszerű az ablakokat becsukni és a száradó ruhákat beszedni.      

Ezen a két napon ne menjen könyvtárba, nem lesz áram

Zajlik a művelődési ház villamos hálózatának felújítási munkálata, mely a héten újabb szakaszába ért. Kedden és szerdán épp ezért áramszünet lesz az emeleti részen.   Augusztus 3-án és 4-én a tervezett áramszünet az emeleti helyiségeket érinti, ezért a könyvtár zárva lesz, annak valamennyi szolgáltatása csak csütörtöktől áll vissza a megszokott rendbe.      

Gyorshír: alapítványi fenntartásba kerül a harkányi kórház is

A Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság üzletrészét ingyenesen, nyilvántartási értéken történő átvezetéssel a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő, az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány tulajdonába kell adni – derül ki a kormány legutóbb kihirdetett rendeletéből.      

Padot rongáltak, felvételeken keresik az elkövetőt

Megrongálták a park egyik padját, a véletlen kizárható. Az ülőrész feltehetően hétvégén eltört lécének cseréjéről hamarosan gondoskodik az önkormányzat.     Az ügyben feljelentés született, a térfigyelő kamerák felvételeinek értékelése folyamatban van.      

Csőtörés miatt nincs víz az üdülőtelepen

Mint a szolgáltató jelezte lapunknak, a régi víkendtelepen egy cső tört el csütörtökön, kijavítása már folyamatban van, a szolgáltatás várhatóan 10 óra előtt helyreáll.      

Macska miatt hívták ki a speciális mentőket

A speciális mentőket riasztották Harkányba, ahol egy macska nyávogására lettek figyelmesek a helyiek.   Mivel az állat nem jött ki a gerenda mellől, a Baranya Speciális Mentők Egyesületet beavatkozását kérték. Az állatot végül sikerült kiszabadítani és sérülésmentesen átadni a gazdájának. Kiemelt képünk nem illusztráció.      

Elütöttek egy kerékpárost Harkányban – frissítve: sérülések

Elütöttek egy kerékpárost szombaton fél hét körül Harkányban, az Ady Endre utca és a Zsolnay Vilmos utca kereszteződésében. A forgalom rendőri irányítás mellett félpályán halad.       friss  A hölgy a rendőrség közlésével ellentétben számos zúzódást szenvedett, sérült térde miatt kórházba kell mennie.    19:21  Mint a rendőrség lapunkkal közölte, a balesetben nem sérült meg a [...]

Ma kezdődik a szúnyogirtás

Csütörtök este veszi a füstöt ontó autó nyakába Harkány utcáit, és mér csapást platójáról a vérszívókra. Az ablakokat célszerű becsukni, a száradni kitett ruhákat pedig egy rövid időre bevenni.   Naplementével felmordul a jól ismert hang, és az emberre veszélytelen, de kellemetlen szagú, gyorsan múló füst lepi el a harkányi utcákat.      

Motor égett Harkányban

Felgyulladt egy motor a Harkány főutcáján. A szervízúton keletkezett tűzben senki sem sérült meg, a lángokat a siklósi tűzoltók porral oltották el.