A paleolit étrend egy dietetikus szemével

Életmód - szerző: |X|

A paleolit diéta apjaink egyik legfelkapottabb reformétrendje. A növénytermesztés-állattenyésztés előtti, természeti népek étrendjére alapozott táplálkozási forma.

 

A paleolit diétát sokan használják fogyási céllal, mert alkalmas lehet a súlyvesztés elérésére. A feldolgozott élelmiszereket természetes nyersanyagokkal helyettesítik. A súlygyarapodás megállítható azáltal, hogy a szervezet elkezdi lebontani a tárolt zsírt. A paleolit diétába sok olyan élelmiszer illeszthető be, amelyek képesek még tovább fokozni a fogyást. Ilyenek például a stevia, az ördögnyelv, illetve a zöld kávé.

 

A paleolit diétának ezenfelül még számos más előnye is van, mint például a vérnyomás szabályozása. Ez annak köszönhető, hogy a diéta alacsony cukortartalmú, feldolgozott élelmiszereket nem tartalmaz, sok benne a fehérje és egyéb értékes tápanyag. Az energiaszint növelése is megemlítendő, mert a diéta által a szervezet természetes energiaforrásokhoz jut. Testünk hatékonyabban fog működni, a természetellenes, mesterséges élelmiszerek és adalékanyagok nem avatkoznak bele a szervezet folyamataiba. A paleolit étrend fizikailag is eredményesebbé tesz minket, jobb mentális folyamatokat eredményez.

 

Testünk sokkal jobban fogja érezni magát a paleolit diéta hatására: elménk tisztább lesz, és fizikailag is jobban terhelhetőek leszünk. Összességében a paleolit diéta segít a fogyásban, szabályozza a vérnyomást és növeli az energiaszintet, ami szintén fokozza a teljesítményt. A jó minőségű szénhidrát és minőségi fehérjebevitel nagyon fontos. Aki követi a paleolit diétát, maximális sportteljesítményre lesz képes, és az egészsége is kiváló lesz. Rengeteg sportoló kezdte el követni ezt a diétát, de nemcsak ők részesítik előnyben, hanem azok is, akik el akarják kerülni az idegen fehérjéket és az emiatt kialakuló civilizációs betegségeket. Mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések, a csontritkulás, az acne, az emésztőrendszeri megbetegedések, a depresszió, a migrénes fejfájás vagy az autoimmun betegségek.

 

 

Siklósi Kórház Egészségfejlesztési Iroda