Méreg végezhetett több macskával és kutyával Harkányban

Életmód - szerző: HH

Több kutya és macska eshetett áldozatul vélhetően méregnek az elmúlt napokban Harkányban – jelezi egyre több olvasónk, miután vasárnap a rendőrség is helyszínelt az üdülőtelepen.

 

 

Az új üdülőtelepen egy elkóborolt kutya halt meg, miután hazatért. Három nappal később ugyanabban a városrészben egy másik is valószínűleg mérgezés áldozata lett. Időközben a szomszédos üdülőövezetből két macskatulajdonos is jelezte, hogy több állata elhullott, miután valahol ettek valamit. Szintén erről számolt be egy belvárosi lakos, akinek kutyája rendszeresen tett korábban nagyobb sétákat, ám egyszer betegen tért haza. Ezek mellett többen is találtak elhullott állatokat a két városrészben. Az ismert esetekben a méreg néhány óra alatt végzett az állatokkal.

 

Mint megtudtuk, a rendőrség az egyik utcában egy kerítés tövénél talált ismeretlen bűzös anyaggal átitatott ételmaradékot, amit igazságügyi szakértői vizsgálatnak fognak alávetni.

 

Ugyan vélhetően a mérget nem udvarokba dobálták be, de aki teheti, ne hagyja kóborolni kedvencét és fokozottan figyeljen sötétben sétáltatott vagy el-elszökő kutyájára, ne szedjen fel semmit. Ha gyanúsan kihelyezett ételt talál, ne nyúljon hozzá, értesítse a rendőrséget.