Néhány perc alatt bejutni a fürdőbe? Tuti kibúvót talált a sorbanállás alól…

Helyi - szerző: HH

A nyári kánikula tömegeket vonz a harkányi strandra. Hiába üzemelnek gőzerővel a pénztárak, a fürdő bejárata előtt a régi időket idéző sorok álltak szombat délelőtt.

 

Egy sorban álló olvasónk kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy a várakozás közepette egy alkalmazott lépett sokak mellett hozzá is, hogy figyelmébe ajánlja a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert, mellyel immáron a harkányi fürdőbe is lehet online jegyet venni. Mivel szerencséje volt és korábban már használta azt, néhány perc múlva már a törölközőjét teríthette le a medence melletti árnyékban. Szerinte azonban sokan nem tudnak a lehetőségről.

 

Ez nem is csoda, ugyanis mint Zsadányi Zsolt, a fürdő igazgatóságának tagja elmondta, a szolgáltatás alig két napja él. Célja pedig kettős, a vendégek gyors bejutása mellett a pénztárak tehermentesítését is szolgálja. Az alkalmazásban jegyet vagy bérletet váltók azt egyből a bejáratnál tudják érvényesíteni, megspórolva a sorbanállást.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer egy mobiltelefonra vagy tabletre telepíthető hivatalos app, melyben néhány perces regisztrációt követően adataink rögzítése mellett bankkártyáink lenyomatát is biztonsággal tárolhatjuk. Ezt követően különböző belépőkön túl akár parkolójegyet, autópályamatricákat, busz- vagy vonatjegyet is pillanatok alatt vásárolhatunk a hozzá csatlakozó, folyamatosan bővülő körű szolgáltatóktól.