Indul a kórház másik nagy fejlesztése is

Helyi - szerző: KT

2012 júniusában írták alá azt a támogatási szerződést, ami kapcsán közel 328 millió forintból valósulhat most meg a kórház konyha- és éttermi épületrészének újragondolása, egy új szint ráépítése.

 

2011 májusában 12 egészségügyi intézménnyel, köztük a konzorcium vezetőjével, a Pécsi Tudományegyetemmel kötött az akkor még Kerécz Tamás irányítása alatt álló kórház megállapodást annak érdekében, hogy közösen pályázatot nyújtsanak be egy meghirdetett „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Dunántúli Régióban” című felhívásra. A még 2012-ben támogatásra érdemes minősítést kapó pályázat 4 milliárd forintos összegéből a harkányi kórház most közel 328 millió forintot fordít saját beruházására, amit saját erőből mintegy 20 millió forinttal kiegészítve még teljesebbé tesz.

 

A konyha és étterem ráépítésével több, mint 800 négyzetméter alapterületen 35 új helyiség kerül kialakításra, úgy mint például rendelők, kezelők, torna- és oktatótermek. A 2014 tavaszára elkészülő épületrészen kívül a pályázat révén modern eszközök is a gyógyítás szolgálatába fognak állni.