Túl a háromszázadik napon

Helyi - szerző: HH

Az eredeti szerződés szerint pénteken fejeződik be az új kórházi szárny építése. Lejár ugyanis a kivitelező, Grabarics Kft. számára eredetileg kitűzött határidő, mely alapján annak a  szerződés 2013. április 5-i aláírásától számítva 315 napja van a munka elvégzésére.  

 

A projekt nyilvánosságának és marketingjének biztosításával összesen mintegy 36 millió forintért megbízott, a szerződésben bajai székhelyűnek jelölt Publicity-Aim a múlt hónapban közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, mely szerint „hónapokon belül” bővül új szárnyával az intézmény. A 315 napos határidő és az előző közlés közötti ellentmondásra a kórház vezetése nem adott tényszerű választ, mint ahogy az átadás időpontjával kapcsolatban sem nyilatkozott.  

 

Dr. Péter Iván, a kórház főigazgatója a hozzá levélben intézett, határidőre vonatkozó kérdéseinkre elmondta: a beruházással kapcsolatban a projekt lezárását követően fogják tájékoztatni a nyilvánosságot, iránymutatása szerint a kivitelezéssel kapcsolatos kérdések megvitatása megválaszolása a szerződéses jogviszonyban és a teljesítésben részes felek feladata. A Publicity-Aim levelünkre válaszolva elmondta: a nyilvánosság biztosítására valamint marketingszolgáltatásokra vonatkozó feladataikat szerződés szerint hírlevelek formájában végzik, majd a válaszadást visszautalta a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház illetékes munkatársainak kompetenciájába.