Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt ezen a napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Árminokat és Pálmákat. A héber-latin eredetű Ármin jelentése hegyi, ihletett, tisztánlátó, megvilágosodás. A Pálma magyar eredetű név. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

Május 10-én történt: 1837–ben volt a tőzsdepánik, amikor New York-ban a bankrendszer összeomlott. 1896–ban a budapesti Royal szállóban megtartják az első filmvetítést. 1908–ban először emlékeznek meg hivatalosan az Anyák napjáról az USA-ban. 1960–ban e napon született Bono ír rockénekes, zeneszerző, szövegíró, a U2 együttes frontembere. 2010–ben meghalt Toller László, Pécs polgármestere.

 

Ma van a madarak és fák napja, Magyarországon a mentők napja.

 

Várható időjárás térségünkben: enyhén szeles, többnyire napos, 25 C° maximummal. Most 23,1 C° van, az országos átlag 21 C°. Ezen a napon a leghidegebbet 1957-ben mérték Szombathelyen, ahol -1,2 C° volt. A legmelegebbet, 31,5 C°-ot Siófokon regisztrálták 1934-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Thermal gyógyszertár (Harkány, Arany János u. 14. tel.: 72/480-453).

 

És azt tudtad, hogy a nők közel kétszer többet pislognak, mint a férfiak?