Mindenük odalett – a Siklósiak segítenek újrakezdeni

Baranya - szerző: KT

Mint arról korábban beszámoltunk, Bosznia egyharmada víz alatt áll. Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában több mint 45 ember meghalt, és tízezreknek kellett elhagyniuk otthonaikat.

 

 

Vasárnap voltak, akik a végsőkig kitartanak otthonaikban, nem hagyták el veszélyeztetett házaikat, nekik palackozott vizet vittek a mentőcsapatok. Azokat, akik elmenekültek iskolákban, sportcsarnokokban igyekeznek elhelyezni. A lakott területekről visszahúzódó víz kaotikus állapotban hagyja maga mögött az utcákat, házak tízezrei váltak lakhatatlanná, életek munkái semmisültek meg.

 

A siklósiak megpróbálnak segíteni, adományokat gyűjtenek. Arra kérnek mindenkit, aki tud, járuljon hozzá déli szomszédaink árvíz sújtotta családjainak támogatásához, és lehetősége szerint ajánlja fel az újrakezdéshez szükséges legfontosabb dolgokat. Elsősorban takaró, higiéniai eszközök, élelmiszer, mint például konzervek, víz, de pelenka, fertőtlenítő szerek, konzervek, gyertya, gumikesztyű, gumicsizma is szerepel a legfontosabb dolgok között.

 

A gyűjtés helye a siklósi művelődési ház, ahol minden nap reggel 9-től este 18 óráig lehet az adományokat leadni.