Orbán Viktor Baksai Tamással tárgyalt Harkány jövőjéről

Helyi - szerző: KT

A miniszterelnök úr parlamenti irodájában fogadta Baksai Tamás polgármesterjelöltet és támogatásáról biztosította az önkormányzati választásokon.

 

 

A miniszterelnök kérte Baksai Tamást, mint Harkány FIDESZ-KDNP közös polgármesterjelöltjét és várhatóan a város soron következő öt évének irányítóját, hogy folytassák Harkány város jövőjéről még tavasszal, a kémesi kormányülésen megkezdett tárgyalásukat. Orbán Viktor egyetértett, hogy Harkány jövőjének szempontjából a fürdő a legkardinálisabb kérdés, hiszen fejlesztése együttesen oldhatja meg a fiatalok elvándorlásának megakadályozását, a munkanélküliség visszaszorítását és a helyi gazdaság megerősítését.

 

A tárgyalófelek azzal a megegyezéssel váltak el, hogy a választások után tovább vizsgálják, miként lehet egy jól átgondolt fejlesztési terv alapján a lehető leghamarabb forrást biztosítani a fürdő megújításához, de ehhez egy új, konstruktív polgármesterre és egy új fürdővezetésre is szükség lesz. Leszögezte: a kormány nem hagyja magára Harkányt és a harkányiakat, ezt már bebizonyította az önkormányzat adósságállományának átvételekor.

 

A miniszterelnök arra biztatta a harkányi lakosokat, hogy a „független” baloldali jelölttel szemben támogassák az egyetlen jobboldali jelöltet, Baksai Tamást és a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeit.