Belső átszervezés, működési és gazdasági racionalizálás szerepel az új igazgató terveiben

Helyi - szerző: KT

A felügyelőbizottság pénteki ülésén felmentették hivatalából Kerényi Erika fürdőigazgatót. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. élére Hegyi Ákost, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház korábbi gazdasági vezetőjét nevezték ki.

 

 

Hegyi Ákos (képünkön bal oldalon) a közgazdaságtudományi egyetem után Pécsen helyezkedett el a városfejlesztési főosztálynál, majd az egyesült államokbeli Chicagóban a Biokémiai és Molekuláris Biológiai Laboratóriumába került. A közigazgatási szakvizsgával is rendelkező gazdasági szakember 2010-től ismét Pécsen tevékenykedett, képviselőként és bizottsági alelnökként. A harkányi kórházban 2013 óta dolgozott eleinte projektmenedzser, majd gazdasági vezető pozícióban.

 

Az új igazgató a felügyelőbizottság következő ülésén mutatja be a programját, majd január végéig kell írásban lefektetni a középtávon megvalósítani kívánt terveit, elképzeléseit. Hegyi Ákos a rövidtávú teendőivel kapcsolatban elmondta: a korábbi vezérigazgató precízen előkészítette azt az átadás-átvételi munkát, amely jelenleg van folyamatban. Első lépések közt a meglévő szerződéseket kell áttekinteni és újrarendezni annak tükrében is, hogy még tisztázásra vár néhány közbeszerzési kötelezettségre vonatkozó kérdés.

 

Javítani kell a munkamorált, a bevételeket és a látogatásszámot- határozta meg Hegyi Ákos az alapelvárásokat, majd hozzátette: egy sokkal racionálisabb gazdálkodást kell megvalósítani és ki kell alakítani a belső szabályzatokat is, ahol nem fordulhat elő például az, hogy egy alkalmazott saját magától rendel nagyobb összegben terméket, holott nem is az ő feladata lett volna és erre felhatalmazással sem bír.

 

A vezérigazgató az első feladatok között tart nyilván egy belső átvilágítást és átszervezést, a feladatok és a munkaszerződések pontosítását. A szervezeti átépítés során nem kizárt, hogy külső szakértőket kell az egyes feladatokhoz rendelni – mutatott rá.

 

Kiemelte: fel kell készülniük arra, hogy a fürdő nem egy olyan turisztikai desztináció, aminek az a fontos, hogy koncerteket szervezzen, hanem szakmai rendezvényeket kell Harkányba csábítania és a gyógyfürdőhöz köthető alaptevékenységeket promotálni. Meglátása szerint 2015-ben valószínűleg nem lesznek újabb nagy költségvetésű promóciós rendezvények, vagy ezeket külsős pénzügyi partnerek bevonásával kell megoldani.