Idén is Harkány fogadja a mezőnyt

Helyi - szerző: KT

Harmincegyedik alkalommal dördül el a startpisztoly a pécsi versenyen és mint lenni szokott, Harkány fogadja a PVSK Atlétikai Szakosztály által szervezett Pécs-Harkány Országúti Futóverseny befutóit. A szervezők a tavalyinál is több nevezést várnak.

 

 

 

Már letölthető március 8-i, 25 kilométeres országúti verseny kiírása, az egyéni valamint a váltók nevezési lapja is. Ez utóbbi csapatok tagjainak az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan egyenként 8,5 – 9 vagy 7,5 kilométeres távot kell legyűrniük.

 

Freier Balázs szervező elmondta: az indulók elmúlt évi több, mint ezer nevezőjénél is népesebb táborára számítanak. A mezőny – legfőképp a pécsi egyetemnek köszönhetően – igazán nemzetközi összetételű, ugyanis a környező országok versenyzőin túl Japán, Kína és az Egyesült Államok mellett például Kanada, Svédország, Finn- és Németország is képviseltette magát.

 

Az első befutóknak – figyelembe véve az eddigi teljesítményeket – nem egész másfél óra szintidőt kell teljesíteniük, hogy a dobogóra állhassanak. Az elmúlt évi képgalériát itt találja.