Pénteken bontják a borítékokat

Helyi - szerző: KT

Három cég vehet részt a lepke medence felújítására meghirdetett pályázaton. A tender kiírása lehetővé teszi a munkálatok főszezon előtti befejezését, hozománya pedig egy ősszel megépülő, az eddigi elképzeléseknél komolyabb csúszda és fejlesztési terv lehet.

 

 

Az Imperial Tender Kft. az önkormányzat megbízásából készítette elő azt pályázatot, melyre ajánlatot téve a meghívott cégek egyike elnyeri a felújítási munkálatokat. A képviselő-testület döntése alapján a pályázaton való részvételre a hajósi Aktív Ipari, Építőipari Kereskedelmi Kft., a kővágószőlősi Pannon-Beruházó Kft. valamint a mohácsi székhelyű SH-BAU Mérnöki Kft. kapott meghívást.

 

Az Aktív Ipari, Építőipari Kereskedelmi Kft referenciái között olyan munkálatok találhatóak, mint kórházak és hotelek építése, bővítése, önkormányzati épületek felújítása, de számos más egészségügyi épület mellett a Siklósi Kórház vagy a siklósi határőrlaktanya építési és rekonstrukciós munkálatait is ők végezték.

 

A Pannon-Beruházó Kft. referenciái között főként lakóépületeket találni, míg az SH-BAU olyanokat mutat be, mint a kecskeméti versenyuszoda és élményfürdő, a pécsi Diana tér, vagy a királyegyházi cementgyár irodaépületei szerepelnek a bajai gabonasiló, a villányi Gere és Sauska borászat, M6 autópálya főmérnökség, pécsi egészségközpont, hotelek, szabadidőparkok és számos társasház mellett.

 

Baksai Tamás, Harkány polgármestere elmondta: a beérkezett pályázatokat tartalmazó borítékokat

 

pénteken bontják fel.

 

A képviselő-testület a közbeszerzési szakértő cég javaslatára megvonta a beérkező pályázatok bírálásának jogát a háromfős bíráló bizottságtól, és saját hatáskörébe utalta. Ez annyit jelent, hogy a medence felújításra ajánlatot tevő cégek borítékait nem egy háromtagú bizottság bontja fel és bírálja el, hanem a képviselő-testület. Az adott idejű eljárás – az ügyrendiséget tekintve – annak nyilvánosságára is hatással lehet.

 

Az a pályázó fog nyerni, aki a legkedvezőbb árú ajánlatot adja a munkálatok elvégzésére. Hegyi Ákostól, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk: a kedvezőbb ár nem mehet a minőség rovására, hiszen a cégek szigorúan ugyanazon műszaki tartalommal kiírt munkára adnak árajánlatot. Az ősszel megépülő csúszda esetében ez fordítva lesz. Ott az nyer, aki a legjobb tartalmat ajánlja ugyanazért a pénzért.