Hegyi Ákos: öt éven át tartó fejlesztés a cél

Helyi - szerző: HH

Az őszre tervezett csúszdaépítés egy öt éven át tartó fejlesztési terv első lépcsőfoka lehet – mondta Hegyi Ákos. A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a fejlesztési terv értelmében a strand évente bővülne egy hasonló élményelemmel.

 

A régi, lebontott csúszda – 2014

 

Öt élményelemből álló vízi szabadidőparkot terveztek a harkányi strandfürdő területére, mely megvalósulásának első lépcsőfoka az ősszel felépülő csúszda lehet. Hegyi Ákos ezt arra vonatkozó felvetésünkre árulta el, miszerint a karácsony előtt kapott állami támogatásból megvalósuló projekt felújítási és fejlesztési elemeinek szétválasztása előrelépést jelent az eredeti tervekkel szemben.

 

A lepke medence felújításának és a tervezett csúszdaépítésnek elkülönítése a már meglévő terveken szereplő háromegységes, 4,5 méter magas csúszda kiváltását is lehetővé teszi. Ennek értelmében a korábban ismertetettnél egy komolyabb, nagyobb élményelemmel bővülhet 2015 őszén a strand. Az igazgató úgy véli: a következő öt évben tartani tudják azt a fejlesztési ütemtervet, amely évente egy újabb csúszda bővítését jelenti.

 

Pénteken bontották fel azokat a borítékokat, melyek a Lepke medence felújítási munkálatainak ajánlatait rejtették. Baksai Tamás polgármester elmondta: mindhárom meghívott adott ajánlatot, a nyertes pályázót hétfőn hirdetik ki.

 

Hegyi Ákos kérdésünkre megnyugtatóan válaszolt: az optimista megoldás utolsó időszakában vagyunk, és arról beszélhetünk, hogy a terveknek megfelelően április 15. és június 15. között zajlanak a Lepke felújítási munkálatai. A csúszda építésével kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az őszi munkálatok nem fogják zavarni a nyári fürdőzőket, hiszen a következő néhány hónapban komoly tervezési és közbeszerzési feladatokat fognak bonyolítani.

 

A kulisszák mögé pillantva megtudtuk: egy csúszda emelvény része a legdrágább, az összköltség mintegy felét teheti ki a maga méterenkénti egymillió forintjával. A már meglévő tervek szerint egy 3,5 méter magas élményelem épült volna, de Hegyi Ákos rámutatott: a már meglévő, három emelet magas szerkezet még több lehetőséget rejt.

 

A következő évek meghatározó fejlesztéseinek irányát felvéve az elmúlt napokban importőri és tervezői egyeztetések is zajlottak, melyekkel kapcsolatban az igazgató megjegyezte, nem jelentenek költséget sem a fürdő, sem a város számára. Leszögezte: áprilisban szeretne eljutni több olyan koncepciózus csúszdatervhez, amik között egyértelműen választva folytathatják a munkát.