Nyulak és sünök – Baranyában is fokozott ellenőrzések kezdődtek

Baranya - szerző: HH

A húsvéti ünnepek alatt – és az azt megelőző időszakban – a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, valamint a biztonsági övek  használatának ellenőrzésére.

 

 

A rendőrség csütörtöktől hétfőig közúti ellenőrzéseket tart, amelynek során az ittas vagy bódult állapotban okozott közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében a gépjárművezetők és a kerékpárosok számíthatnak ellenőrzésre – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Kiemelt figyelmet fordítanak a járművek műszaki állapotára, különös tekintettel a kerékpárok kötelező és ajánlott felszereléseinek meglétére, valamint azok jól láthatóságára.

 

A közúti ellenőrzés célja a balesetek megelőzése, a zavartalan közlekedés biztosítása, valamint a figyelemfelhívás a tartozékok hiányosságából adódó lehetséges következményekre. A hatóság nagy hangsúlyt fektet a főútvonalak forgalmának folyamatosságára, a forgalmi torlódások, valamint a határátkelőhelyeken a hosszabb várakozási idő kialakulásának megelőzésére.

 

Harkány környékén a Bolgár temetőnél, a Kossuth Lajos utca bevezető szakaszánál, a Siklósi út kivezető szakaszánál valamint a Széchenyi tér körül és a Malom mellett kell fokozott ellenőrzésre számítani.