Megyei razzia: dohány, alkohol és fegyver is akadt

Baranya - szerző: HH

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy Baranya megyei településen 40 kilogramm ismeretlen eredetű, adójegy nélküli fogyasztási dohányt és 55 liter adózatlan, magyar zárjegy nélküli pálinkát foglaltak le.

 

A NAV Baranya megyei pénzügyőrei – közérdekű bejelentés alapján – ellenőrzést tartottak több ormánsági településen. Az egyik ingatlanon egy 200 literes műanyag hordóból fél és egy kilogrammos kiszerelésben, valamint egy műanyag ládából ömlesztve összesen 40 kilogramm ismeretlen eredetű, adójegy nélküli, finomra vágott fogyasztási dohány, valamint 55 liter szintén adózatlan, magyar zárjegy nélküli pálinka került elő.

 

Az udvaron álló három gépjárműről kiderült, hogy – a NAV nyilvántartása szerint – azoknak olyan, az ingatlan tulajdonosához köthető cég tulajdona, amelynek adótartozása van a NAV felé. Mivel a tartozás önkéntes teljesítésére a helyszínen nem került sor, a pénzügyőrök a gépjárműveket lefoglalták.

 

Az ingatlan tulajdonosa a több mint egymillió forint értékű dohány- és alkoholtermékek származását nem tudta igazolni, ezért azokat a pénzügyőrök lefoglalták, egyidejűleg jövedéki eljárást, illetve költségvetési csalás tekintetében büntetőeljárást kezdeményeztek. A jövedéki bírság összege elérheti a másfél millió forintot.

 

Az ellenőrzéskor két lőfegyver is előkerült, amelyet az ingatlan tulajdonosa engedély nélkül tartott birtokában, így a helyszínre érkező rendőrök a fegyvereket lefoglalták és az elkövető ellen eljárást indítottak.