Napokon belül helyükre kerülnek az első automaták

Helyi - szerző: HH

Megérkeztek Németországból és folyamatban van annak a húsz parkolóautomatának a programozása, aminek első példányai a tervezett időpontban, június elsejével szolgálatba is állhat Harkány belvárosában. A készülékeket meghívásos közbeszerzési eljárás során vásárolta az önkormányzat.

 

 

A szoftveres beállítást végző szakemberektől megtudtuk: péntekre elkészülhet az órák konfigurálása, mely során beállításra kerül az érmevizsgáló, szoftverébe feltöltik a harkányi parkolási rendet követő területi- és díjazási beállításokat. Az órák előlapjára tájékoztató tábla és a funkciókat jelző matricák, feliratok is kerülnek.

 

Folyik a parkolóórák talapzatának betonozása is, az első készülékek várhatóan jövő hét elején kezdik meg próbaüzemüket. Megtudtuk: az órák akkumulátorai akár egy hónapos üzemet is biztosítanak, így nincs szükség elektromos betáplálásra, de a későbbiek során szóba kerülhet az energiaellátási rendszerük támogatására egy-egy napelem felszerelése is.

 

Szintén leszállították a parkolóőrök számára vásárolt eszközöket, a hordozható nyomtatókat és kézi számítógépeket. A parkolóiroda elsejétől kezdi meg működését, vezetője Márton Béla lesz. Az önkormányzati képviselő személyével kapcsolatban nem áll fenn összeférhetetlenség.

 

Baksai Tamás, Harkány polgármestere korábban elmondta: az új parkolórendszer kialakítását és telepítését Remmert Ferenc koordinálja. Az alpolgármester célja, hogy júliusra az teljes üzemmel tudjon működni.