Újabb súlyos buszbaleset Baranyában – KÉPEK

Baranya - szerző: HH

Liptódon táborozó gyerekeket szállított Mohácsról szálláshelyükre az a busz, aki hétfő délután ütközött egy szerb kamionnal. A huszonnyolc gyermek és két kísérő felnőtt között is van sérült, a buszsofőrt helikopter szállította kórházba. 

 

Fotó: Kasza Anett, Baranya MKI

 

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a sofőrje annak a busznak, amely az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjában ütközött össze egy üveggyapot tekercseket szállító, szerb rendszámú kamionnal – tudatja a Katasztrófavédelem. A hétfő este fél hétkor Mohácsról, Véméndről és Pécsről riasztott tűzoltóknak mintegy félórás munkát követően, feszítő-vágó berendezés segítségével sikerült kiemelni a roncsok közül a buszsofőrt.

 

Az autóbuszon huszonnyolc gyermek és két kísérő felnőtt utazott, ők mindannyian Liptódon táboroztak. Épp Mohácsról tartottak vissza a szálláshelyükre, mikor a baleset történt. A tűzoltók kiérkezéséig mindannyian elhagyták a járművet, az ütközés során négy gyermek és egy felnőtt szenvedett könnyű sérüléseket. A gyermeket mentesítő buszjárat szállította el a helyszínről.

 

A tűzoltók felsegítették a diákokat a járműre, majd a csomagok átpakolásáról is gondoskodtak. A beavatkozók példaértékű magatartásként értékelték annak a magyar kamion sofőrnek a tettét, aki az elsők között látta meg a balesetet, és járművével keresztülfordulva, azonnal elzárta az 57-es főutat Pécs felől érkező járművek elől, biztosítva ezáltal a mentőerők zavartalan közlekedését és munkáját.