Július második felében nyílik az új parkoló

Helyi - szerző: HH

Július második felében vehetjük használatba a lebontott Bányász telkét. A terület parkolónak lesz kialakítva, ami a város fizető parkolási övezetének részéhez kapcsolódik majd. Mindeközben kikerültek a tömött parkolók bliccelő autóira az első fizetési felszólítások is.

 

 

Albrecht Ferenctől, a város műszaki osztályának vezetőjétől megtudtuk: folyamatban van a Kossuth Lajos utcai járda meghosszabbítása, valamint a terület talajrendezése. A munkálatok végeztével az elegyengetett parkolófelületet apró szemcseméretű zúzott kővel borítják be.

 

A belvárosi telket vélhetően július második felében vehetik használatba az autósok, ahol a fizetős parkolási rendnek megfelelően akár félszáz jármű egyidejű elhelyezésére is lehetőség nyílik.

 

 

Megkezdték munkájukat a parkolóőrök is, kikerültek az első mikuláscsomagok. A piros zacskók a türelmi idő július 6-i leteltével azon járművekre kerülnek fel, amik huzamosabb ideje parkolójegy nélkül várakoznak a fizetős várakozási zónákon belül.

 

A csomagok 2080 forintos pótdíjfizetési felszólítást tartalmaznak. Ha ezt nem fizetjük be a postán vagy a művelődési ház melletti ügyfélszolgálaton, tizenöt nap múlva egy 6560 forintos pótdíjfizetési felszólítást hoz a posta. A 40 napnál is régebben lejárt csekkeket már a behajtásért felelős kapja kézhez.