DNS-vizsgálat, drogteszt és kamerafelvétel – benézte a rongáló

Helyi - szerző: HH

Csütörtök este megrongálták a parkban lévő nyilvános illemhelyet. Az elkövetők díszes társaságát a biztonsági kamerák is rögzítették. Legalább az egyik vérnyomokat is hátrahagyott, így a DNS azonossági vizsgálat mellett ingyenes, széles spektrumú drogtesztet is nyert.

 

 

Két, a piszoárok közötti kerámialapot tört össze a rongáló, de még az sem ment igazán a szerencsétlennek, hiszen a törött elemekkel megvágta magát. Az okozott kár százezer forint, a helyszínelést végző bűnügyi nyomozók az ujjlenyomatok mellett vérmintát is rögzítettek. Úgy tudni, kegyes volt a köztulajdon megrongálója, hiszen az esetlegesen szennyezett minták mellett véres papírzsebkendő is került a bűnjeles zacskóba.

 

Az elkövető nem egyedül felel tettéért – tudtuk meg -, hiszen a neki segédkező, figyelő társai is hasonló elbírálásban részesülnek. Az ő bűnrészességüket a kamerák felvétele is igazolja.

 

A minták igazságügyi orvosszakértőnél várakoznak DNS-vizsgálatra, aminek esetenként több százezer forintos költségét az elkövetőre fogják terhelni. Mivel a tett körülményeinek tisztázása érdekében fontos, hogy milyen állapotban volt maga a rongáló, egy széleskörű drogteszt is várhat rá a már hátrahagyott vérnyomokból.

 

Mindenki tudja, ki van a felvételen

 

Az illemhely a felújítás idejéig zárva tart. A helyreállítás teljes költségét a bíróság az elkövetőre fogja hárítani függetlenül attól, hogy szabadon távozhat-e a három évnyi elzárással is büntethető rongálás vagy kábítószer felhasználása miatt.

 

Harkányban már a felvételek értékelése előtt közszájon forgott a vélt, maffiakomplexusa miatt többször is kinevetett és közmegvetésnek örvendő tettes neve, akit a kérdéses időben többen is láttak hasonszőrű pajtásaival a környéken kóborolni. Úgy tudjuk, a kérdéses személyt a rendőrség egyéb ügyben is figyelemmel kíséri. Az mindenesetre sokat elárul: nincs szükség a felvételek nyilvánosságra hozatalához, hogy megállapítsák kilétét.