A Baranya háromszögbe irányítják a migránsokat

Nagyvilág - szerző: HH/MTI

A horvát hatóságok kérésére a migránsok egy részét közvetlenül a határ melletti Baranyai háromszögbe – Zombor felé, a vajdasági Bácsbezdán és a horvátországi Batina közötti határátkelőre – irányították a szerb hatóságok.

 

 

A migránsokat innen az Eszék melletti Csepénybe viszik, ahol egy elmegyógyintézetet alakítottak át a fogadásukra, és a helyi sajtó szerint sátrakat is felállítottak az udvaron. A migránsok gyalog kelnek át a hídon Bezdánból Batinára, majd onnan buszokkal szállítják tovább őket. Sajtóértesülések szerint 600 migránst várnak Csepénybe csütörtökön.

 

Csütörtök reggel nyolc óráig közel 6000 migráns lépett be Horvátországba. Horvátország területére lépve a migránsok egyúttal az Európai Unió területére is léptek, bár nem jutottak be a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetbe, amelynek a Horvátországgal szomszédos Magyarország és Szlovénia is tagja.

 

A menedékkérők azután indultak meg az általuk eddig elkerült Horvátország felé, hogy a magyar hatóságok a magyar-szerb határon – amelyen keresztül az elmúlt hónapokban több mint 160 ezer határsértő lépett magyar területre – kedden határzárat léptettek életbe.