Beremendnél gyűlnek a migránsok, Magyarbólyban átszállás – frissítve, galériával

Baranya - szerző: GR

Tegnap a zöldhatáron érkező illegális határátlépők után, a horvát miniszterelnök bejelentésének megfelelően – a déli szomszédaink mindenféle regisztrációt kihagyva elkezdték buszokkal és vonatokkal szállítani az embereket a magyar határhoz. Tudósítónk Beremenden és Magyarbólyban követi az eseményeket. Képgaléria a cikk alján.

 

 

 ⌚ a cikk utolsó frissítése 

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója este közölte: példátlan, hogy mintegy ezer migráns vasúton, felfegyverzett horvát rendőrök kíséretében, bejelentés nélkül érkezzen Magyarországra. A horvát vonat vezetőjét estére őrizetbe vették, a vonattal érkező negyven rendőrt lefegyverezték, a vonatot lefoglalták.

 

 ⌚ 19:15 

Beremenden a helyzet változatlan. Üres buszok jönnek, teli buszok mennek. 3000-nél többre becsülik az eddig érkezettek számát, de további 6-7000 főre számítanak.

 

 ⌚ 19:08 

A migránsok nyugodtan várakoznak a vonaton az indulásra. Az eddig látottakhoz képest feltűnően sok a gyerekes család. Sokan közülük azt se tudta, hogy éppen melyik országban van.

 

 ⌚ 18:37 

A minimális adminisztráció mellett zajló átszállás a végéhez közeledik. A migránsok száma több, mint 800 fő lehet.

 

 ⌚ 18:15 

A mozdonyvezetők úgy tudják, hogy az úticéljuk Hegyeshalom lesz. Továbbra is rendben zajlik az átszállás.

 

 ⌚ 17:51 

Ebben a percben futott be a másik vonat fegyveres horvát rendőrök kíséretében. A helyszínen nagy a készültség, a rendőrök mellett a katonák is megérkeztek. Az átszállás rendben zajlik.

 

 ⌚ 17:41 

A magyar vonat 10 vagonnal már megérkezett az állomásra amivel tovább fogják szállítani a migránsokat.

 

 ⌚ 17:37 

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) munkatársai a helyszínen tájékozódnak, hogy mire lehet szükség. Már legalább 50 rendőr készülődik a helyszínen a vonatra várva.

 

 ⌚ 17:29 

Egyre valószínűbb, hogy a vonat nemsokára a magyarbólyi vasútállomásra érkezik: Itt is felállt a rendőrsorfal, miközben néhány rendőr ásványvizet pakol szét a peronok szélére.

 

 ⌚ 17:17 

Még nem lehet tudni, hogy a horvát vonat elmegy-e a magyarbólyi vasútállomásig, vagy csak a határ közelébe szállítja a migránsokat.

 

 ⌚ 17:07 

Értesüléseink szerint nemsokára Magyarbólyba érkezhet a migránsokkal egy horvát vasúti szerelvény.

 

 ⌚ 16:48 

A határ magyar oldalán a katonák pajzzsal felsorakoztak, a horvát buszok pedig folyamatosan hordják a határ túloldalára a migránsokat. Az emberek egyelőre nyugodtan, egy csoportba tömörülve várakoznak.

 

 ⌚ 16:35 

A buszok folyamatosan indulnak, körülbelül 10-15 várakozik a határ túloldalán. A rendőrséget arról értesítették, hogy vasúton további migránsok érkezése várható.

 

 ⌚ 16:20 

Beremendről 4-5 busz indult el.

 

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.907504652618479.1073742085.164279543607664&type=3″]