Ködösít az ORFK

Belföldi hírek - szerző: HH

A hazugság határát súrolja az ORFK közleménye, melyben a vonattal érkező horvát rendőröket említi. A leírás kétértelmű, nem mondja ki, hogy az ország területére lépett idegen rendvédelmi szerv tagjai mind fegyvertelenek lettek volna, de közlése csak ilyenekre korlátozódik. A vonatot kísérő rendőrök többsége viselt fegyvert, fegyver nélküli rendőrről nem készült felvétel.

 

 

Mint ismert, tegnap délután több órás várakozást követően egy legalább 800 migránst szállító horvát vonat érkezett Magyarbólyba. Mindenki megdöbbenésére a szerelvényről fegyveres horvát rendőrök szálltak le. Mivel sokáig úgy hihették, ez egyeztetve van, csak estére reagáltak a magyar hatóságok a történtekre.

 

A szerelvényt Magyarország területére bekísérő – szolgálati lőfegyverrel nem rendelkező – horvát rendőröket igazoltatták, majd visszakísérték a horvát államhatárig – áll a közleményben, mely nem tér ki a fegyvert viselő rendőrökkel történtekre. Nem mondja ki azt sem, hogy a horvátok közül hány rendőr volt fegyveres és fegyvertelen illetve nem tér ki arra, hogy esetlegesen mikor és mi módon váltak fegyvertelenné.

 

A horvát rendőröknek feltehetően csak egy kis részét említő közlemény nyitva hagyja az önvédelmi fegyver viselésének kérdéskörét is, igaz, a fegyver viselésének jogszerűségét megállapító intézkedést sem említ.

 

Számos fényképfelvétel is bizonyítja, hogy a szerelvényt kísérő horvát rendőrök többsége fegyverrel érkezett, és volt rajtuk sapka.