A pályaépítési program utolsó köréhez csatlakozik Harkány

Helyi - szerző: KT

Kis méretű, műfüves pálya épül a Kitaibel Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán. A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy csatlakozik az MLSZ tízéves pályaépítési programjának utolsó fordulójához.

 

 

Utoljára van lehetőségünk műfüves labdarúgó pálya építésére pályázni – ismertette Albrecht Ferenc, a műszaki osztály vezetője, hozzátéve: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) többféle méretű pálya építését támogatja, Harkányban az úgynevezett grundméretű, 12×24 méteres épülhet a nyertes pályázat keretében meg, melynek az iskola udvara adna otthont.

 

Ez a hiányként jelentkező pálya az iskolai testnevelésórák lebonyolítása mellett alkalmas a tömegsport kiszolgálására és az utánpótlás-nevelés feladatainak ellátására is – véli az osztályvezető.

 

A program keretében megvalósuló munkálatok kivitelezését teljes egészében az MLSZ végzi, nem lesz ez másként Harkányban sem, ahol csak a területet kell biztosítani a 2,5 méter magas palánkkal ellátott pályához. Az önerőt a kivitelezés előtt kell átadni, mely a 200 ezer forintos pályázati biztosítékkal és a 100 ezer forintos talajmechanikai vizsgálat díjával valamint a 17,9 milliós beruházás harminc százalékos hányadával összesen 5,67 millió forint. Az összeget a jövő évi költségvetés terhére biztosítja az önkormányzat – tette hozzá dr. Markovics Boglárka jegyző.

 

Az MLSZ által biztosított keretből 2012-ben adták át a sportpálya melletti, 20×40 méteres műfüves pályát, a mostani beruházás 2016 tavaszán készülhet el.