Leváltják a siklósi rendőrkapitányt – a migránsügy lehet a háttérben

Baranya - szerző: HH

Értesüléseink szerint december elsejétől Oletics Károly rendőr alezredes lesz a Siklósi Rendőrkapitányság vezetője. Meg nem erősített információk szerint Lubastyik Zoltán alezredesnek, a kapitányság vezetőjének a Magyarbólyba érkezett, menekülteket szállító vonattal összefüggésben kellett távozni a posztról.

 

 

Oletics Károly alezredes a bűnügyi osztály élén teljesít szolgálatot. Kora reggel kérdéssel fordultunk a rendőrséghez, melyben arra várunk választ, hogy Lubastyik Zoltánnak, a kapitányság jelenlegi vezetőjének valóban a vonattal érkezett fegyveres rendőrök vagy egyéb intézkedések miatt kell-e távoznia, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.

 

Magyarbólyba szeptember 18-án érkezett Horvátországból 1059 migránst szállító vonat, miután az utolsó pillanatig sem voltak benne biztosak, hogy az magáll-e a határon. A szerelvénnyel Magyarország területére lépett 36 egyenruhás, horvát rendőr is, akik – melyekkel találkoztunk – fegyvert is viseltek. Az esettel kapcsolatban az ORFK kétértelmű közleményt adott. A mozdonyvezetőt később előállították, a horvát kollégákat pedig igazoltatták majd a határhoz kísérték.

 

Egy rendőrtiszt azóta eseményhez és helyszínhez nem illeszthető megjegyzést tett a horvát társaik fegyvereinek fényképezésére és egy korábbi cikkünk megjelenésével kapcsolatban, ami alapján feltételezhető az a lehetőség, mely a szóbeszéd tárgyát képezi; mégpedig hogy a rendőrséget érzékenyen érinti a horvát fegyveresekkel szembeni intézkedésük. Az egyelőre nem tisztázott, hogy ennek köze van-e a rendőrkapitány leváltásához, várunk a hatóságok adatszolgáltatására.