Két hétig marad a félpályás útzár

Baranya - szerző: HH

Megkezdték az 58-as út Harkány előtti szakaszán a tengelysúly mérőhely telepítéséhez szükséges pályamegerősítési munkálatokat. A félpályás útzár mellett a forgalmat jelzőlámpák irányítják.

 

 

A munkálatok a Nemzeti tengelysúly-, és kapcsolódó ellenőrzéseket támogató hálózat kialakítás program keretein belül folynak. A projekt beruházója a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a konzorciumvezető a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – közölte lapunkkal a Magyar Közút.

 

A félpályás, mintegy négyszáz méteren húzódó útzár a munkálatokat kíséri, és hozzávetőlegesen bő két hétig, de

 

legkésőbb május 10-ig

 

jelent néhány perces kellemetlenséget az arra haladók számára – ígérték.

 

Tavaly év végéig az országszerte tervezett 89-ből tíz helyszínen telepítettek az útburkolatba érzékelőket, a kivitelezési munkák idén márciustól folytatódnak.

 

A Harkány mellettihez is hasonló mérési pontokon olyan útba süllyesztett érzékelőket telepítenek, amelyek a járművek tengelyterhelését és össztömegét haladás közben határozzák meg. Az adatok alapján a túlsúlyos jármű automatikus bírságra számíthat, vagy az épp jelen lévő közúti ellenőr meg is állíthatja. Ebben az esetben csak akkor mehet tovább, ha a sofőr megszüntette a túlterhelést.