Hova tűntél, kisvonat?

Helyi - szerző: HH

Figyelmeztető jelzését használva hordozta körbe a turistákat Harkányban, minden tiltás ellenére behajtott az üdülőtelepekre is valamint szabálytalan várakozásával nem kis bosszúságot okozott a fürdő előtti parkolóban. A turisták viszont szerették a kisvonatot.

 

 

Míg éjjelente a Szúnyog tó mellett, később pedig a benzinkút parkolójában ácsorgott, nap közben a buszmegállóval szemben volt neki kijelölve hely, azonban a teljes Bajcsy-Zsilinszky utcát igénybe vehette egy, az egész utcát jelölő helyrajzi szám miatt, ami az engedélyében szerepelt. A kisvonat ki is használta ezt a lehetőséget: a fürdő előtt a forgalmi sávban, a parkoló autók mögött állt le, és még egy hirdetést is tett erről az oszlopra.

 

Idei évben azonban nem hallani üvöltésszerű dudáját, mellyel a délutánok csendjét verte fel: a lassú járműként vizsgáztatott, Suzuki motoros többpótkocsis szerelvény eltűnt Harkány utcáiról. Mint Simon Diána Katalin, az üzemeltető Premium Tour Kft. ügyvezetője elmondta, a vonatot technikai ok miatt kell nélkülözni, és az eleinte augusztusra tervezett visszatérést sem ígérheti biztosra. Megjegyezte, az elmúlt években egyre kisebb volt a vonat kihasználtsága, míg végül csak a hétvégi napokon közlekedett, de mindent megtesznek, hogy a nyár utolsó hónapjában ismét felülhessenek rá a vendégek.