Az oroszok szerint ők tartják vissza az USA-t

Nagyvilág - szerző: HH/MTI

Az észak-koreai helyzet miatt fokozott hadkészültségbe helyezték az orosz Távol-Keleten a légvédelmet – közölte a Ria Novosztyi hírügynökséggel Viktor Ozerov, a duma felsőházának szenátora, az orosz szenátus védelmi és biztonsági bizottságának korábbi elnöke.

 

Phenjan napok óta egy amerikai fennhatóság alatt álló óceáninai szigetre mért nukleáris csapással fenyegetőzik, miközben Washigton tervet dolgozott ki az ellencsapásra. Ozerov szerint Oroszországot nemcsak Észak-Korea lépései, hanem az Egyesült Államok esetleges válasza is a védelmi intézkedések fokozására készteti. Az orosz légvédelem egységei azonban visszatarthatják az amerikaiakat attól, hogy hathatósabb lépéseket tegyenek – állítja Ozerov.

 

Donald Trump amerikai elnök kedden olyan tűzzel és haraggal fenyegette meg Phenjant, amilyet még nem látott a világ, ha Észak-Korea tovább fenyegetné az Egyesült Államokat, később azonban két egymást követő Twitter-üzenetben visszafogottabban nyilvánult meg. Phenjan szerdán közölte: komolyan mérlegeli, hogy közepes hatótávolságú ballisztikus rakétáival csapást mérjen Guam szigetére, ahol az amerikai haderőnek hadászati jelentőségű katonai létesítményei vannak.