Emelkednek a parkolási díjak, a bérletek ára nem változik

Helyi - szerző: KT

A jelenlegi 160 forintról 200 forintra változik az automatából személygépkocsik számára váltható óránkénti parkolási díj, míg a 700-ról ezer forintra emelkedő egész napos jegy a város valamennyi díjfizető parkolási területén érvényes lesz.

 

A január 15-től életbe lépő új szabályokat Márton Béla bizottsági illetve testületi tag valamint a parkolóiroda vezetője javasolta, melyet a legutóbbi képviselő-testületi ülésen ellenvetés nélkül fogadta el a városvezetők.

 

A tavalyi évben mintegy 44 millió forgalmat bonyolító iroda vezetőjének véleménye szerint a megemelt összeg nem sok, iránymutatásában a szomszédos városok díjait hozta példaként. Az éves és féléves bérletek kiváltásának feltételei valamint a siklósi együttműködés kedvezményrendszere nem változott, mint Márton Béla kiemelte, a helyi lakosságot érintő módosításként azt nem javasolja.

 

A tehergépkocsik és buszok a számukra kijelölt két parkolóban 1080 helyett 1500 forintért vásárolhatnak napijegyet, míg számukra az óránkénti díj 360-ról 400 forintra változott.

 

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ünnepek alatt – 2017. december 24. és január 1-je között – a város területén mindenki számára ingyenes lesz a parkolás – hangzott el.

 

A parkolási rendeletbe egy új passzus is került, mely szerint a zöld rendszámmal rendelkező, környezetbarát járművek díjmentesen parkolhatnak Harkány egész területén.