Bejelentés előtt: megtudhatja, kik lépnek fel jövőre Harkányban

Helyi - szerző: HH

A tavalyi időponthoz képest egy hónappal korábban készült el a következő évi rendezvények tervezete, valamint meghatározták a lebonyolításhoz szükséges költségkeretet.

 

A több mint félszáz program összeállításában elsődleges szempont volt, hogy a rendezvények év- és napszaknak megfelelően valamennyi korosztály megtalálja számítását a városban – ismertette Herendi Ferenc. A művelődési ház vezetője kiemelte, az újonnan bevezetett programok sorozata – mint az esti mozik a szabadtéri színpadnál vagy a zenés éjszakai fürdések – az idei év hátralevő időszakában és a jövő évben is megrendezésre kerülnek.

 

Szintén hagyomány lesz a Lecsópárbajból, és Terehegy is nagyobb szerepet kap a rendezvények lebonyolításában, mint helyszín. A szabadtéri színpad rendezvényei pedig – amennyiben annak elkezdődik a felújítása – a művelődési ház előtti, átalakított térre költöznek.

  

Kiss Kálmán Éva képviselő az ezt taglaló bizottsági ülésen jelezte, annak elkerülése végett, hogy ne kisgyermekeknek való fellépő kerülhessen a színpadra, célszerűnek tartaná a rendezvények programjának jóváhagyatását a városvezetők által, ám Herendi Ferenc leszögezte: az ilyen kötelezettség szinte lehetetlenné tenné a komoly fellépők időben, sokszor egy évvel korábban való lekötését, valamint az előzetes tárgyalások folytatását is. Míg a testület e kérdésben később maradéktalanul a művelődési ház vezetőjének munkarendje mellett foglalt állást, Kiss-Kálmán Éva a rendezvénynaptár elfogadása ellen szavazott.

 

A jövő évi programok szervezésében, lebonyolításában a város több szervezete, alapítványa és intézménye vesz részt. A város által szervezett rendezvények lebonyolításáért – mint például a Szüreti Fesztivál, vagy a Téltemető, a Tavaszköszöntő, a disznótoros, Vince nap, különböző gasztro- és családi napok – a művelődési ház a felelős, a képviselő-testület e célra 29 millió forintos keretet határozott meg.

 

Kiszivárgott a nagyobb fellépők neve

 

Mint Herendi Ferenc elmondta, a márciusban esedékes Utazás Kiállításon mutatnák be azt az elkészült rendezvénynaptárt, mely a konkrét fellépőket is felsorolja. A programok szervezője ugyan leszögezte, hogy hamarosan valamennyi együttessel megkötik a szerződéseket és ezt követően tárnák azt a nyilvánosság elé, ám egy birtokunkba jutott dokumentumból kiderül, a főbb rendezvényeken kikre lehet számítani.

 

A július 20-22. között esedékes és a fürdővállalat szervezésében álló XXV. Harkányi Fürdőfesztivál fellépői között így egyebek mellett egészen biztos, hogy találkozhatunk a WellHelloval valamint a Neotonnal.

 

Az augusztus 31. szeptember 2. között megrendezésre kerülő XXIV. Harkányi Szüreti Fesztiválon a színpadon köszönthetjük egy-egy nagykoncert erejéig a TNT-t és a KFT-t, de értesüléseink szerint zajlanak az egyeztetések Zalatnay Cini, Delhusa John és a Napoleon Boulevard fellépéséről is.

 

A fellépők sora még egyik rendezvény esetében sem teljes, az aktuális, soron következő rendezvényekről, részleteiről oldalunkon adunk tájékoztatást.