Január végéig marad a fokozott ellenőrzés Túronyban

Baranya - szerző: KT

Papp Károly rendőr-főkapitány utasítására van folyamatban az az országos intézkedés-sorozat, mely keretében Túronyban is hetek óta megállítják az arra közlekedőket a rendőrök.

 

Az elmúlt időszakban több olvasónk is jelezte, hogy Túrony határában, az 58-as főút Tenkes-hegyre vezető szakaszán valamennyi autóst megállítják és ellenőrzik, mely igen rövid ideig tart, ám szokatlan. A minden járműre kiterjedő fokozott ellenőrzés a közelmúltban zajlott TISPOL akció előtt vette kezdetét, és azóta is tart.

 

Az országos rendőrfőkapitány október elsejétől 2018. január 31-én éjfélig Magyarország teljes területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében – közölte kérdésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Régiónk csak kevés ki- és bevezető úttal rendelkezik, ezért a hasonló ellenőrző-áteresztő pontok hasznosak lehetnek a hatóságok számára és a bűnmegelőzést is elősegíthetik, hiszen a közterületen szolgálatot teljesítő állomány így átfogóbb képet kaphat a különböző mozgásokról is.