Az év második felében kezdődhet a piac felújítása

Helyi - szerző: HH

Szomorú képet fest a piac e szeglete télen, de hamarosan a legújabb fejlesztések színtere lesz. Új funkciót kap az oldalán lévő épületsor, melyben a mosdók kérdését is megoldja egy vizesblokk, tetőszerkezet alá kerül az őstermelői rész, az egészet pedig új burkolattal fejelik meg a Zöld város pályázathoz kapcsolódó piacfelújítási projekttel.

 

 

Őstermelői piac kialakítására és piacfejlesztésre 300 millió forint támogatást kapott Harkány decemberben a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázata révén.

 

A projekt során egy L alakban kerül felújításra a piac azon a területe, mely a buszmegállóval érintkezik. Ennek megfelelően a Bajcsy-Zsilinszky utcától – a buszpályaudvar körüli, a helyi termékeket értékesítő, jelenleg szabadban lévő árusító felületek, valamint a rá merőleges, elavult épületek egészen az Ady Endre utcán lévő pékségig húzódó része kerül felújításra.

 

Az őstermelői piacrész térkövezése, teljes infrastruktúrájának kialakítására is sor kerül – mondta Albrecht Ferenc. A műszaki osztály vezetője ismertette, a városkép alakítása mellett cél az is, hogy a terület fölé emelt tetőszerkezettel rossz idő esetén is biztosítsák az árusítás lehetőségét.

 

A felújításokkal érintett lesz a szervizcsarnok őstermelői piac felőli része is, ahol raktárak mellett például hűtő- és mérlegház kerül kialakításra, de helyet kap egy vizesblokk is, ami a piaci mosdók problémáját oldja meg. Az épület régi piac felé eső részét továbbra is bérbe lehet majd adni.

 

A nyertes projektet decemberben hirdették ki, jelenleg a tervezési fázisban van. A közbeszerzések lebonyolítása után a munkálatok előreláthatóan az év második felében kezdődhetnek el.