Túszejtés és lövöldözés Pesten: tárgyaláson szerezte meg az őr fegyverét egy rab – VIDEO

Belföldi hírek - szerző: HH

Tárgyalás közben szökött meg egy rab a Fővárosi Törvényszékről, miután megszerezte egy őr fegyverét. Menekülés közben többször is ejtett túszokat, elfogásakor a rendőrök többször rálőttek, végül életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

 

A helyszínen készült felvételen úgy tűnik, a futva menekülő férfit hátulról lőtték le.

 

A Fővárosi Törvényszék V. kerületi, Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károlyra garázdaság és rongálás vétsége miatt a törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, ám az ítélethirdetés utáni pillanatokban, a bilincs felhelyezésekor megtámadta a büntetés-végrehajtási őrt, megütötte, majd elvette a fegyverét. A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett.

 

A férfit erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, és jelenleg is jogerős büntetését töltötte más bűncselekmény miatt. Az elítélt, akire

 

A férfi az V. kerületi Stollár Béla utca és Bihari János utca kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trail személygépjárművet, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét is túszul ejtve arra kényszerítette, hogy segítse őt a menekülésben.

 

A bejelentést követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság elrendelte a főváros rendőri zárását, és hajszát indított a fegyveres elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a XIV. kerületi Hungária körúton vették észre a Nissant, és látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert tart a gépkocsivezető fejéhez. A forgalomban megállásra kényszerített túszejtő kiugrott az autóból, és a rendőrség állítása szerint megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök.

 

A rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, ezért többször meglőtték. A bűnözőt a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.