Saját készletből is biztosítja a szociális tűzifaprogramot Harkány

Helyi - szerző: HH

Harkány a lakosságszáma miatt – mivel az átlépte az ötezer főt – nem igényelhet szociális célú tűzifa támogatást az államtól. Erre Baksai Tamás mutatott rá a közmeghallgatáson. A város polgármestere leszögezte, a rászorulók idén is kapnak támogatást, amit az önkormányzat saját készletéből biztosít.


 

Harkány önkormányzata a korábbi években élt a lehetőséggel és támogatási igényt nyújtott be a Belügyminisztériumnak szociális célú tűzifa kiosztására. Az állami támogatásként kapott tüzelőt az elbírált, jogos igények szerint saját készletéből egészítette ki, ám az idei évben ez a konstrukció megváltozik.

 

Mivel a Belügyminisztérium a kedvezményt az ötezer fő alatti településeknek biztosította, így a kistelepülések sorából kikerült Harkány már nem kérheti a támogatás ezen formáját. Baksai Tamás ezzel kapcsolatban jelezte: számoltak ezzel, és a város rendelkezik a kellő tartalékkal ahhoz, hogy ezt pótolják. Idén is lesz szociális tűzifa program Harkány városában, melynek feltételrendszerét most dolgozza ki a hivatal – szögezte le. A jogosultak körét és a kiosztás módját tartalmazó rendeletet a város képviselő-testülete fogja elfogadni soros ülésén.

 

A közmeghallgatáson elhangzott megváltozott tűzgyújtási szabályokról és a Zsigmondy sétány ivópavilonjának tesztüzeméről már beszámoltunk, míg a témák között szereplő városi költségvetés járvány alatti alakulásáról és a jövőképről a napokban olvashat összefoglalót.