A fiatalok mondhatják el, terveikhez milyen segítségre van szükségük

Helyi - szerző: HH

A fiatalok helyben tartása, Harkányba csábítása a célja annak a projektnek, melyre az EFOP keretében 156 millió forintot nyert Harkány. A 16-35 év közötti helyi fiatalokat tartaná a városban az Esély otthon pályázat.

 

Az EFOP keretből megvalósuló program során várhatóan október végéig öt lakás is kialakításra kerül a volt Herendi üdülő épületében, de egy cselekvési tervet is elkészítenek. Ezt egy személyes találkozó előzi meg a célcsoporttal, ahol elvárásaikat, ötleteiket, igényeiket mérik fel.

 

Harkányban élni Jó ! – Esély Otthon, Harkányban című projekt célkitűzése szerint egyebek mellett a fiatalok életpálya-tervezését segítő helyi szolgáltatások, a helyi lehetőségeket, értékeket, adottságokat feltáró, erre épülő gazdasági együttműködéseket életre keltő tevékenységek valósulnak meg.

 

Ennek eleme az az Ifjúsági Cselekvési Program, ami a helyi, vagy ide költözni szándékozó fiatalok lakhatási körülményeit, családalapítási lehetőségeit, valamint pályaorientációs és karrierépítési, vállalkozásindítási lehetőségeit hivatott javítani. Ennek sikere szempontjából fontos, hogy a célcsoportot képező fiatalok aktív résztvevői legyenek annak kidolgozásában, hiszen a helyi igények és lehetőségek is csak így térképezhetőek fel.

 

A projekt e lépésében július 19-én – csütörtökön – 17 órakor a művelődési ház emeleti termében szerveznek találkozót, ahol a megjelent helyi és környékbeli fiatalok elmondhatják terveiket, elképzeléseiket, beszámolhatnak arról, milyen segítségre számítanak illetve szeretnének kapni. A projektbe belépők személyre szabott tájékoztatást kapnak, mely az elvárások szerint valóban a munka és a nagybetűs élet világában jelenthet boldogulást.