A szavai és nagyharsányi ovi valamint a villányi szakképző is nyert a DDC pályázatán

Baranya - szerző: HH

Idén újabb hét projekttel növelte a támogatottak számát a Duna-Dráva Cement (DDC). A vállalat évtizedek óta elkötelezett híve és fő támogatója a természeti értékek védelmének, és egy fenntarthatóbb életforma kialakításának.

 

A DDC több mint egy évtizede támogatja a környezettudatos kezdeményezések megvalósulását a Zöld Megoldás-pályázat keretében.

 

A Beremendi Cementgyár környezetében élő közösségek zöld kezdeményezéseit ebben az évben 3 millió forinttal, a pécsi kisrégió pályázóját pedig 1,5 millió forinttal támogatja a DDC. A Váci Cementgyár térségéből beérkezett nyertes pályázatok megvalósulásához közel 3 millió forinttal járul hozzá az építőanyag-ipari vállalat.

 

A Bírálóbizottságoknak 2022-ben összesen 19 pályamunka közül kellett kiválasztania a legjobbakat. Azokat, akik újszerű ötletekkel, a fenntarthatóságot és környezettudatosságot megcélozva készítették el a pályázatukat.

 

A Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Körforgás a zöldben elnevezésű pályázatával az öt évvel ezelőtti parkátalakítást folytatja. Kiegészítik a területet fűszerkerttel, valamint ehhez kapcsolódóan hasznos ízeltlábúakat és rovarokat telepítenek a madárbarát park létrehozása mellett.

 

A Fenntartható és ehető óvodaudvar elképzeléssel a Nagyharsányi Óvoda a tavalyi győztes üvegházát fogja befejezni. A polikarbonát melegházat téliesítik az elképzelésüknek megfelelően, hogy egész évben, így télen is friss zöldség kerülhessen a gyerekek asztalára.

 

A Szavai Óvoda Le a cipővel! kezdeményezés a környezettudatos életet kívánja megalapozni, és ezzel együtt a gyermekek mozgás- és egészségfejlesztését. Az ovi néhány évvel ezelőtt sikeresen indult és nyert a DDC környezetvédelmi pályázatán.

 

A Pécs vonzáskörzetében nyertesként kihirdetett Orfűi Fekete István Óvoda és Konyha “Ismerd meg lakóhelyed szépségeit – orfűi felfedezőmanók központja” elnevezésű pályázatával egy zárt, szabadtéri foglalkoztatót tervez kialakítani az interaktív oktatás, felfedezések, kísérletek és játékok reményében.

 

A váci régióban a Kisvác-Középvárosi Óvoda, a Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola és az Azonos Esélyekért Alapítvány, valamint a Váci Juhász Gyula Általános Iskola elképzeléseit támogatja a DDC.