A vízelvezetés problémáját oldják meg több ponton is

Helyi - szerző: HH

Több lakossági kérés is érkezett az üdülőtelepek számos pontjáról, melyek az összegyűlő csapadékvíz elvezetésével, valamint az aszfaltos utak javításával voltak kapcsolatosak – jelezte Márton Béla. A képviselő a testület legutóbbi döntésére mutatva megjegyezte, a Lanka és Rezeda utca után a Liget utcában is megkezdődtek a munkálatok.

 

A víkendtelepen évtizedes probléma a területenként összegyűlő csapadékvíz. Mint az önkormányzat illetékes munkatársaitól megtudtuk, több tucat lakossági kérés jellemzően néhány területre vonatkozóan érkezett, melyeken halaszthatatlanná vált a megálló esővíz problémája.

 

A Lanka és a Rezeda utca frekventált része egyszerűbb helyzetet teremtett, ám jelenleg a Liget utcában zajlanak munkálatok, ahol több ponton is szikkasztó árkokba vezetik a vizet. Emellett a víkendtelepen több helyen autóval is járható folyókák lesznek kialakítva, hogy a vizet a megfelelő helyre vezessék – így a Rezeda, Liget és a Lanka utca mellett a Kör tér csapadékvíz-problémája is megoldódik. A munkák 5-6 olyan kocsibejárót is érintenek, melyeket az önkormányzat megbízott munkásai újra fognak építeni.

 

A hosszabb távú tervek közt szerepel az is, hogy – akár a magasabban fekvő területeken át – több más utca csapadékvíz-elvezetését is megoldják, ehhez jelenleg keres forrásokat a város önkormányzata.