Azzal fenyegetőzött, hogy megöli a dolgozókat, felgyújtja a kórházat

Baranya - szerző: HH

A Komlói Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki a 112-es hívószámú segélyhívó vonalon azzal fenyegetőzött, hogy a komlói kórház dolgozóit megöli, a kórházat felgyújtja.

 

A vádirat szerint a vádlott férfi nagyanyját a komlói kórházban kezelték, akit július 17-én délután részegen látogatott meg. Az anyja kezelése miatt az ápolónőket felelősségre vonta, azt kiabálva, hogy ha meghal a nagyanyja, megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat.

 

A férfit viselkedése miatt kikísérték az épületből, miközben továbbra is a kórházi dolgozók megölésével és a kórház felgyújtásával fenyegetőzött.

 

A férfi a kórházból az autóbusz pályaudvarra ment és onnan felhívta a 112 hívószámú segélyhívó vonalat. A kezelő jelentkezését követően több mint négy percig trágár kifejezésekkel szitkozódott és azzal fenyegetőzött, hogy ha meghal a nagyanyja, felgyújtja az egész kórházat és megöl mindenkit. Az anyjáért aggódó férfi a késő esti órákban még kétszer hívta a segélyhívó központot és megismételte a kórház felgyújtására irányuló fenyegetéseit.

 

A letartóztatásban levő vádlottat az ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja, melynek büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.