Bakondi: a szerb határ védelmére kell koncentrálni

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint elsősorban a szerb határ védelmére kell koncentrálni, eddig a román határszakaszon egyelőre nem indokolt kerítés felépítése.

 

 

Bakondi György azt mondta, a kormány áttekintette a rövid- és középtávú előrejelzést, ennek alapján döntött a második védvonal felépítéséről. Ez elmondása szerint a jelenleginél biztonságosabb, erősebb és jobban felszerelt lesz. A Belügyminisztériumban több változatot is készítenek, és a költségek ismeretében hozza meg a kormány a döntést – tette hozzá.

 

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken közölte, hogy meg kell erősíteni a magyar-szerb határzárat, ezért egy újabb kerítéssor létesül a határszakaszon a legmodernebb technikai eszközökkel.

 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt arról is: az elmúlt időszakban hétről hétre megduplázódott a görög szigetekre érkező migránsok száma, teljes telítettség van a szigeteken, ezért az illegális bevándorlók egy részét átviszik a kontinentális Görögországba.

 

Rövid távon nem várható a migráció megszűnése, van intenzív utánpótlás – fogalmazott korábban. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Bulgária és Románia felől is erősödik a migráció, de ezzel kapcsolatban – mondta – még nem kell újabb döntéseket meghozni.