Baksai Tamás: évtizedes problémát rendez a város által elnyert milliárdos támogatás

Helyi - szerző: HH

Kevés olyan városrész van, ahol ne jelentkezett volna az elmúlt évtizedekben a csapadékvíz elvezetésének problémája. A kisebb tereprendezések után most egy egymilliárd forintos pályázattal lehet megoldani a város több részén is felgyülemlő víz ügyét.

 

Közel egymilliárd forintot nyert Harkány azon az uniós pályázaton, mellyel a csapadékvíz elvezetésének problémáját szeretnék megoldani – jelentette be Baksai Endre Tamás. A város polgármestere felidézte, évek óta zajlik a várost övező árkok és csatornák tisztítása, ám átfogó munkálatokra nem kerülhetett sor.

 

Baksai Tamás hiánypótlónak nevezve a beruházást részletezte: az egymilliárd forintos beruházás keretében Harkány szinte teljes területét érintően végezhetnek munkálatokat, így amellett, hogy 3,5 kilométeres hosszan megtisztítják a Lanka-csatorna medrét, a terehegyi belterületi árok, a Széchenyi téri árok, a Gépállomás árkainak tisztítását, felújítását végzik el 6,8 kilométer hosszon miközben a gépkocsi beállókat is helyreállítják.

 

Összesen 10,2 kilométer hosszon rendezik a város csatorna- és árokrendszerét, a munkálatok során mederkotrás, növényirtás, mederburkolás, átereszek és gépkocsibejárók kiépítése, felújítása valósul meg számos ponton. Ezzel csaknem 400 ház, szálloda és üdülőépület, az érintett területen levő megannyi ipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalkozás illetve a hétvégi házas üdülőterület csapadékvíz elvezetése is rendeződik. A munkák a tervek szerint 2023 közepéig fejeződnek be.