Belépett a huszadik századba a Baranya-Víz

Baranya - szerző: HH

Pár gombnyomással kifizethetőek a víz- és csatornadíj számlák, ugyanis a Baranya-Víz Zrt. ügyfeleinek is elérhetővé vált a Díjnet kényelmi, elektronikus számlabemutatási és fizetési szolgáltatása – közölte a szolgáltató.

 

Jelenleg a Baranya-Víz szolgáltatja a vizet Harkány területén is, ám a kétezres években már elvárt elektronikus ügyintézésre egyáltalán nem volt lehetőség. A szolgáltató közlése szerint ennek vége, ugyanis az ügyfeleinek lehetőségük van a víz- és csatornadíj számláikat is online, a Díjneten keresztül kezelni.

 

A Díjneten bemutatott elektronikus számlákat lehetőség van az iCsekk mobilapplikációba is átirányítani, ahol a számla megtekinthető és egyszerűen ki is egyenlíthető. A befizetés könnyen igazolható, nem kell az igazoló dokumentumokat külön őrizgetni, hiszen online pillanatok alatt lekérdezhetőek a korábbi befizetések is. A rendszer a regisztrált e-mail címre küldött emlékeztetőkkel segít betartani a fizetési határidőket, így csökkenthetőek az elfelejtett vagy megsérült számlák miatti kellemetlenségek is.

 

A Díjnet Zrt. a Magyar Posta tulajdonában van, ingyenes szolgáltatás keretében egyetlen felületen teszi lehetővé különböző közüzemi, telekommunikációs, biztosítási szolgáltatók, valamint távfelügyeleti cég ügyfeleinek, hogy számláikat elektronikus formában tekintsék meg, illetve egyenlítsék ki, továbbá lehetőséget biztosít közös költségek rendezésére, és akár adomány nyújtására a csatlakozott szervezetek számára. A rendszer emellett lehetőséget biztosít számlakibocsátókkal való kapcsolattartásra, észrevételek, reklamációk jelzésére, valamint egyes szolgáltatók esetében mérőállás-bejelentésre is.