Dr. Varga Péter: egy kincs felett ülünk

Helyi - szerző: HH

A harkányi gyógyvíz nőgyógyászatban gyakorolt jótékony hatásairól, a harkányi kórház meddőség kezelésében elért eredményeiről is beszélt dr. Varga Péter hétfő reggel a TV2 Mokka című műsorában. A nőgyógyász főorvos kiemelte a kórház eredményeit és a gyógyvízhez valamint gyermekáldáshoz kapcsolódó májusi rendezvényeket is.

 

 

A meddőség egy tünet, a mögötte álló okok számos dologra vezethetőek vissza – mutatott rá dr. Varga Péter. Gyulladások, a petefészek nem megfelelő működése, a nyálkahártya nem megfelelő készültségi állapota, az endometriózis számos olyan ok, mely önmagában is betegségnek számít – sorolta.

 

Mint kiemelte, egy hétvégi wellness nem azonos egy gyógykúra-csomaggal. A gyógyvizet az különbözteti meg az egyéb termálvíztől, hogy kémiai összetétele és az ebből származó tulajdonságai olyan erős biológiai hatással bírnak, melyek bizonyos betegségekre bizonyítottan gyógyászati hatásúak – mondta. A Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház orvosa rámutatott, hogy a kezelt nőgyógyászati betegek 44 százalékánál egy éven belül – korábban nem elért – pozitív terhességi teszt jelentkezett, közülük 36-38 százalék pedig a születés csodáját is megtapasztalhatta.

 

Amikor benne van az ember egy ilyen küzdelemben, akkor nem mehet el semmilyen lehetőség mellett – mondta Ördög Nóra, a meddőséggel kapcsolatban. A Mokkába vendégként meghívott műsorvezető kiemelte, hogy minden kezelés alapja egy nagyon alapos meddőségi kivizsgálás, de fontos, hogy mindenki tegyen meg a maga részéről is mindent, és ebben lehet jó alternatíva a gyógyvizes kezelés.

 

Ördög Nóra a május 19-én kezdődő ThermalFest nyitórendezvényének előadója, melyben a meddőség elleni küzdelemről, tapasztalatairól ejt szót. A gyermekáldás hete közvetlenül ez után, május 23-ai héten zajlik. Dr. Varga Péter ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, fontos a mentális segítségnyújtás is, ezért e rendezvényen egyfajta támogatást kíván nyújtani az érdeklődőknek, így a neves pszichológus, Bagdy Emőke is az előadók sorában üdvözölhető.