Egy hackercsoport bebizonyította, hogy támadható a Facebook

Technológia - szerző: HH

Péntek délután az OurMine hackercsoport feltörte a Facebook és a Messenger Twitter- valamint Instagram-fiókjait. Az akcióval azt üzenték, hogy még a Facebook is meghekkelhető.

 

A profilok irányítását nem sokkal később visszaszerezte a cég. A csoport arra figyelmeztet, hogy a közösségi oldalak sebezhetőek. Üzenetükben azt írták: helló, mi vagyunk az OurMine. Még a Facebookot is fel lehet törni, de legalább az ő biztonsági rendszerük még mindig jobb, mint a Twitteré.

 

A dubai OurMine nem először olvasható a médiában, januárban ugyanis egy fociliga profiljait hekkelték meg, de egyebek mellett feltörték már a Google egyik igazgatója, a Twitter alapítója, vagy a Netflix céges profiljait is.

 

A Facebook profilokat nem lehet csak úgy feltörni, így teljesen nyugodt lehet, hogy senki sem vadászik az ön fiókjára, hogy aztán semmit se csináljon. Legtöbbször valami hiba kihasználásával lehet némely jelentéktelen funkciókat átvenni, vagy a könnyű jelszavakat automaták segítségével kitalálni. Nem példa nélküli, hogy bejelentkezve maradt profilokat módosítanak – csupán gonoszságból, de leggyakrabban maga a felhasználó felejti el a jelszavát.