Egy vállalat, 3 program – Így készül a DDC a karácsonyra

Helyi - szerző: |X|

Az ünnepek közeledtével egyre inkább a fiatal generációra terelődik a figyelem a Duna-Dráva Cement Kft.-nél (DDC). A vállalat számára kiemelten fontos, hogy a fiatal tehetségek számára megfelelő hátteret nyújtson, éppen ezért folytatta idén is két cementgyára térségében az általános és középiskolásokat célzó ösztöndíjprogramját, illetve csatlakozik évről-évre a Rotary Club adventi kezdeményezéséhez. Idén pedig egy újabb kezdeményezéshez kapcsolódva bővítette jótékonysági programját.

 

Ösztöndíjprogram a tehetségekért

 

A DDC a Váci és a Beremendi Cementgyár környezetében hosszú évek óta felkarolja azokat a fiatal tehetségeket, akik a tantárgyi tudás mellett zene, sport vagy éppen művészetek terén kimagasló tehetségről, szorgalomról, kitartásról tesznek tanúbizonyságot. A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram keretében Vácott a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a vállalat összesen közel 85 millió forinttal támogatott közel 1100 tehetséges tanulót.

 

A nyertes tanulók tíz hónapon keresztül kapják az elnyert ösztöndíjat, amely az általános iskolásoknak havonta 8 000 forintos, míg a középiskolásoknak 10 000 forintos támogatást jelent. Az ösztöndíjban részesültek közül több diák is éveken keresztül részesül a támogatásban folyamatos, elkötelezett munkájuk elismeréseként.

 

2019/2020-as tanévben a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány kuratóriuma Vácott 43, míg Beremenden 48 tanuló számára osztotta ki a program keretében az ösztöndíjakat. A Beremend vonzáskörzetében élő diákok november 21-én, Vácott pedig november 22-én vehették át okleveleiket.

 

 

A Nádor Szálló ablaka idén is kitárult

 

De nem csak az ösztöndíjprogram ad lehetőséget a vállalat számára, hogy a tehetségek iránti elkötelezettségét kifejezze. A hagyományokhoz híven a DDC idén is csatlakozott a Pécsi Rotary Club adventi meglepetés-sorozatához, amely során egy szorgalmas fiatal tanuló részesülhetett 100 000 forintos támogatásban.

 

A Rotary a társadalmi szolidaritás elősegítését küldetésének tekintve az adventi időszakban 24 általános vagy középiskolás diák karácsonyát igyekszik szebbé tenni programjával. Hagyományosan a pécsi karácsonyi vásár részeként advent minden napján kitárul egy a patinás Nádor Szálló ablakai közül, amely 100 000 forintos pénzjutalmat rejt magában egy ifjú tehetség számára.

 

2019-ben a kalendárium 6. ablaka rejtette a DDC ajándékát, amelyet kimagasló teljesítményéért Riczu Dániel, a Pécsi SZC Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Általános Iskolájának diákja vehetett át Lenhardt Istvántól, a DDC HR koordinátorától.

 

Dániel tanulmányi előmenetele kifogásolhatatlan, folyamatos tudásvágy jellemzi, és kimagasló tanulmányi eredményeket mutat fel a gépi forgácsolónak tanuló fiatal.

 

 

Összefogtak a cementgyári dolgozók

 

Az idei évben először az építőanyag-ipari vállalat is csatlakozott a MikulásGyár akciójához, ezzel bearanyozva sok család karácsonyi ünnepét. A Váci és a Beremendi Cementgyárban, valamint a Betonüzletág budapesti központjában dolgozó kollégák rengeteg, kicsiknek és nagyoknak szóló ajándékot és hasznos, a mindennapi életvitelhez elengedhetetlen tárgyakat és élelmiszert gyűjtött össze, ezeket a program szervezői később eljutatták rászoruló családokhoz.