Elfogadták – a pécsi tűzoltók teljesítették a kihívást

Baranya - szerző: HH

A Tetris Challenge nem más, mint az, hogy különböző szervezetek autóik mellett pedáns rendben elrendezve mutatják be hétköznapi használatban lévő, tevékenységükre jellemző eszközeiket, mindazt, amit egy-egy autójuk rejt.

 

Mint korábban bemutattuk, minket is elragadott a közösségi médián terjengő #tetrischallenge, melynek eleget téve a baranyai tűzoltókat hívtuk ki, borítsák szét az esetkocsit. Elfogadták. A kihívásunknak a Pécsi lánglovagok tettek eleget, igen látványos eredménnyel.

 

A küldetést egész pontosan a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság “B” szolgálati csoportja teljesítette. A RÁBA R13-as fecskendő mintegy 400 darabos felszerelését pakolták ki a fiúk másfél óra alatt. A képből az is jól látható, hogy egy beavatkozás során mennyi eszköz áll a tűzoltó rendelkezésére, amiből a legmegfelelőbbet ki kell tudniuk választani.

 

Azt sem szabad elfelejteni, hogy mindezen eszközöknek fix helye van a szerkocsiban, tehát minden alkalommal ugyanoda kell visszapakolni, hogy a szolgálatváltást követően – szükség estén – azonnal megtalálják a szolgálatba lépő tűzoltók is.

 

A pécsi tűzoltók – folytatva a sort – produkciójukkal kihívják a Magyar Honvédséget. A tűzoltók egy Gripen vadászgépet, annak felszerelését és pilótáját szeretnék látni.