Elindul a balatoni gőzhajózás, dráma van

Gyorshír - szerző: Kacsúr Tamás

Avagy mindent a mai napról. Kivel született egy napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Mátékat és Mirellákat. Az olasz Mirella a Míra becéző alakja, Máté héber eredetű, jelentése Jahve ajándéka. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

Szeptember 21-én történt: 1846–ban Széchenyi István születésének jubileumi évfordulójára időzítve Balatonfüreden vízre bocsátották a „Kisfaludy” névre keresztelt gőzhajót. Ezzel kezdetét vette a Balatonon a gőzhajózás. 1970–ben e napon született Kiss Endre, a Hooligans együttes dobosa. 1993–ban Németországból illegális úton 200 tonna veszélyes hulladék kerül Magyarországra. 1931–ben e napon született Jockey, azaz Larry Hagman amerikai színész, 1947–ben Stephen King amerikai író.

 

Ma van a magyar dráma napja és a magyar termék napja, valamint az Alzheimer Világnap.

 

Várható időjárás térségünkben: esős, 23 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 2007-ben mérték Zabaron, ahol -1,5 C° volt. A legmelegebbet, 33,7 C°-ot Túrkevén regisztrálták 1917-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Alma gyógyszertár (Siklós, Harkányi út 55. (Tesco) tel.: 72/579-114).

 

És azt tudta, hogy a meztelen csigáknak 3000 foguk és 4 orruk van? Egyes csigáknak 15.000 foguk van.