Ez a két virsli akadt fenn a vizsgálaton

Belföldi hírek - szerző: HH

Kettő fennakadt a vizsgálaton abból az összesen 22 féle virsliből, amit az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma vizsgált meg a szilveszteri időszak előtt.

 

Az ellenőrzés a fehérje-, a zsír-, a nedvesség-, a sótartalomra, valamint a szójamentességre terjedt ki. A kétfajta, nem megfelelőnek bizonyult virsli közül az egyik zsírtartalma meghaladta, fehérjetartalma pedig nem érte el a címkén feltüntetett értéket. A másikban minimális mennyiségben ugyan, de kimutatható volt a szójafehérje jelenléte, amely azonban sem az összetevők felsorolásában, sem figyelmeztetés formájában nem szerepelt a csomagoláson. A szója allergén összetevő, ezért feltüntetése kötelező – írták.

 

A tájékoztatással kapcsolatos hiányosságok megtévesztő gyakorlatnak minősülnek, ezért a fogyasztóvédelmi hatóság eljárást indított, a Dárdás baromfi virsli valamint a Merian Foods Füstölt baromfi virsli gyártóit a valósághoz hű címkék elhelyezésére kötelezi. A teljes paletta a hatóság oldalán érhető el.